İşte yangınlardaki gerçek. Eski THK Başkanı her şeyi canlı yayında açıkladı

İşte yangınlardaki gerçek. Eski THK Başkanı her şeyi canlı yayında açıkladı
Türk Hava Kurumu eski Başkanı emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, KRT TV’de katıldığı programda yangınlara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özel şirketlerin yangın konusundaki yetersizliklerine dikkat çekti.

Türk Hava Kurumu’nun eski Merkez Denetim Kurulu Başkanı Bayram Duman ve Türk Hava Kurumu eski Başkanı emekli korgeneral Erdoğan Karakuş KRT TV’de katıldıkları programda dikkat çeken açıklamalarda bulundular.

Erdoğan Karakuş, özel şirketlerin yangın söndürmede yetersiz olduğunu ve para odaklı çalıştığına dikkat çekti. Karakuş, THK’de başkanlık yaptığı dönemde toplamda 25 uçak olduğunu ve 3 uçağın hava da devriye gezdiğini ve en ufak yangında müdahale ettiğini anlattı. Özel şirketlerin ise para odaklı olmasından kaynaklı devriye uçuşu yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

Bayram Duman ise THK uçaklarına antika denilmesini kabul etmediğini ve “Bir uçağın eskisi değil bakımsızı olur” sözleriyle uçaklara birkaç bakım yapıldığında anında uçuşa hazır olacağını anlattı. Duman, uçakların hangi bakımlarının eksik olduğunu tek tek dile getirdi.

Gazeteci Mustafa Hoş, Twitter hesabından Duman ve Karakuş’un dikkat çeken konuşmalarını paylaştı.

Hoş THK eski başkanının konuşmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"konuşan kişi thk eski başkanı

-2002 yılında 19 uçağımız vardı.176 yangını söndürdük

-helikopter yangını artırır

-özel şirket sadece alacağı paraya bakar. biz 3 uçakla devriye gezdirirdik. yangın başladığı anda müdahale ederdi.

-özel şirket kazanmadığı için devriye uçuşu yapmaz"

Hoş, THK’nin eski Merkez Denetim Kurulu Başkanı’nın konuşmasını şu sözlerle paylaştı:

Türk Hava Kurumu’nda söylendiği gibi uçmaya hazır uçak yok mu? hangi uçaklar ne halde? bu uçaklar antika mı? halen denetleme kurulu başkanı olan bayram duman uçakların durumunu tek tek açıkladı.

İlgili Haberler