İstiklal Marşı yerine Apo sloganı

İstiklal Marşı yerine Apo sloganı
İstiklal Marşı’nın Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bazı okullarda protestolar nedeniyle okunamadığı ortaya çıktı. Bu da yetmezmiş gibi, terörist başı Öcalan için sloganlar atıldı.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 20 Şubat 1921'de yazdığı İstiklal Marşı'nın yerini “Biji serok Apo” (Yaşasın başkan Apo) sloganları aldı.

İMKB Anadolu Lisesi'ndeki skandal polis tarafından videoya çekilerek Cumhuriyet Savcılığına iletildi. Savcılık da soruşturma başlattı.

ÖRGÜT SLOGANLARI

Şemdinli İMKB Anadolu Lisesi'nde gündeme gelen bir PKK propagandası vahim tabloya çarpıcı örnek teşkil etti. Lise Müdürü F.C.'nin Çanakkale programı yapma girişimi öğrencilerin bölücü terör örgütü PKK lehine sloganlar atmasıyla sonuçsuz kaldı.

Şemdinli’de 18 Mart tarihinden bu yana başta İMKB Anadolu Lisesi olmak üzere bazı okullarda İstiklal Marşı'mızın okunamadığı bildirildi. Pazartesi ve Cuma günleri okunmak istenen İstiklal Marşı protesto ediliyor.

İki hafta önce Şemdinli Emniyet Müdürlüğünün İMKB Anadolu Lisesi'nde İstiklal Marşı okunamadığını belgelemek için kamera kaydı yaptı ve tutanak tuttu. Okul Müdürü F.C.'nin bu durumu Savcılık ve güvenlik birimlerine bildirmediği için hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

ÇORUM'DA DA VAR!

Benzer bir skandalın Çorum'un bazı okullarında da yaşandığı ileri sürüldü. Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıldönümünde önemli bir suçlamada bulundu. İmal şöyle dedi:

“İstiklal Marşımızı okutmayan bu okulların isimleri tarafımızca bilinmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu uygulamadan ya haberi yok ya da İstiklal Marşımızın okunmamasına göz yumuyor. Valilik ve Milli Eğitim yetkililerinin bu hadsiz uygulamadan eğer haberleri yok ise biz bu vesileyle ilgili makamları uyarıyoruz. Mülki ve idari makamlarca bu çirkin uygulamanın sonlandırılacağını ve gerekli işlemlerin yapılacağını umuyoruz. Konunun takibi ise yine tarafımızca titizlikle yakından takip edilecektir”

İşte örgüt üyesi gibi yetişen o öğrencilerin sloganları: