İstiklâl mücadelesiymiş!

Hiç mi istiklal mücadelesi görmedik!
Başbakan Pakistan gezisinden nasıl bir ilham aldıysa, döner dönmez böyle söyledi.
Bu süreç bir istiklal mücadelesidir. İstiklal, bağımsızlık demektir. Bu bağlamda kurtuluş da demektir.
Haklısınız Tayyip Bey. Yalnız küçük bir pürüzlü nokta var. Bütün kurtuluş savaşları namus, fedakârlık, yiğitlik şecaat üstüne kurulur.
Bir şey alınmaz bu savaşlarda. Hele para mara gibi süfli şeyler. Tam tersine verilir. Can verilir, mal verilir. Çok acıdır ki evlat verilir, baba verilir, kardeş verilir...

 


***

 


Çarşamba gecesi Kadıköy’de yolsuzlukları protesto amacıyla ve hükümet istifa sloganıyla halk ve yürüyen gençlere polis gene  “operasyon” yaptı. Çocuklar, gençler, kadınlar oradan oraya koşuştular. Gözaltılar, yaralılar oldu. Kapsüller atıldı, gaz sıkıldı. Gene acımasız bir müdahaleydi.

 


***

 


Başbakan’ın da çocukları var. Hem de çok kıymetliler. Ama bütün çocuklar kıymetlidir. Bütün çocukların da evlatlarını kollamak isteyen, merak eden anaları babaları vardır.
Başbakan’ın çocuklarının birinin etrafında arsalar, bağışlar, vakıflar olarak dönen dolaplar sebebiyle polis, onlara da operasyon yapmaya kalkıyor, göstericilere yaptığı gibi. Bunları dinlerken adeta başım döndü.
Çünkü savcı, bu operasyonun yapılması kararını vermiş. Polisleri, Emniyet’te yemekhaneye kapatıyorlar. Yani polisleri de orada gözaltına alıyorlar ve operasyon yapılamıyor.

 


***

 


Kadıköy’deki operasyonda yaralılar vardı ve 50’ye yakın gözaltı... Ambulans bile benim baktığım zaman gelmemişti yahut geç geldi.
İlahi dengeye dikkat çekmek istiyorum. İktidar mensupları bunu kaale almıyorlar. Gezi’de eski İçişleri Bakanı’nın gençlere kayıtsızlığını hatırlıyoruz. Şimdi onun oğlunun da tutuklu olacağını kim bilebilirdi?
Nereye kadar gidecek bu zulüm?
Size abla nasihati verdik, dinlemiyorsunuz. Artık bu takdire hiçbir tedbir sökmez.
Biz, yaşımız itibariyle çok gördük. Partideki istifaları unutmayın.
Şimdilik günde ikişer üçer istifa eden vekilleriniz yavaş yavaş, beşer onar istifa etmeye başlarlar.
Umarım bu “kurtuluş savaşı”, talandan, yalandan, rüşvetten kurtuluş savaşımız olur.

Yazarın Diğer Yazıları