İstikrarı sürerse Trabzonspor kazanır...

Trabzonspor'un Başakşehir'i 1-0 yenmesinden çok, Fenerbahçe'nin Göztepe'ye aynı skorla mağlup olması ile bana göre her iki takım için "sezonun maçı" pozisyonunda bir karşılaşma Pazar günü Trabzon'da oynanacak.
Tahminim odur ki, geride bıraktığımız haftanın sonuçlarının her iki takım arasındaki puan farkını tek maçın sonucuna bağlı hale getirmesinin yaratacağı psikolojik etkiler sonucu tayin edecektir.
Bu noktada rakibinden 3 puan önde olduğu için önce Fenerbahçe'ye göz atmak gerekirse, sarı-lacivertlilerin yıldız isimlerden oluşan kadrosunun, verimsizlik adına beklenenin çok gerisinde sergilediği futboldaki olumsuz istikrarı devam ederse aradaki puan farkının tamamen kapanması zor olmayacaktır.
Yeri gelmişken, başta Mesut Özil olmak üzere Fenerbahçe'deki futbol yıldızlarının sahadaki birlikteliği ve uyumu dışarıdan, kağıt üzerinde hesap edildiği gibi olmadığı için istikrar daha çok uyumsuzluk şekliyle kendini göstermektedir.
Belki yıldızlar biraz daha az olsa sarı kanaryaların saha içinde takım olmaları da o derece kolaylaşacaktı. Şöyle ki, en çok göze çarpan pozisyonlardan biri üzerinden görüş beyan edecek olursak, rakip kaleye yakın bir yerden kazanılan bir serbest atışta topun başına Mesut, Sosa ve Caner'in geçtiğini görüyoruz. Her ne kadar ortada "topa iyi vuracak 3 usta" görüntüsü olsa da o futbolcuların kendi aralarında bile tereddüt yaşayacakları/yaşadıkları da gerçektir.
Kısacası, Fenerbahçe'yi son Göztepe maçını baz alarak ifade ve iddia edecek olursak; aynı futboldaki istikrarını sürdürmesi halinde Trabzonspor karşısında yine tek farklı mağlubiyetten kurtulamayacaktır. Ama dediğim gibi, kötü futboldaki istikrarı sürdürür ise...
***
Gelelim Trabzonspor'a...
Başakşehir karşısında kaleye mecburiyetten koyduğu 18 yaşındaki Kağan'a ilk maçı olduğundan ister istemez fazla güvenemediğinden önceliği savunma güvenliğine vererek oynamak zorunda kaldı. Rakip kaleyi bulan ilk şutu 66 dakika sonra atarken, sonradan oyuna giren Yusuf Sarı'nın, Messi'yi andıran gidişat ile kaydettiği golle maçı zor da olsa tek farklı kazandı.
Fenerbahçe karşısında takımın en formda adamı ve en büyük güvencesi Uğurcan kaledeki yerini alacak. Top cambazı Nwakeme de formayı sırtına geçirecek. Bu durumda sadece savunmanın solundaki Marlon'un eksikliğini biraz hissedebilecektir. Yani Fenerbahçe'nin aksine yıldızı fazla bulunmayan ve zengin olmayan bir kadro yapısı ile sahada yerine alacak. Şimdiye kadar kazandığı maçları, haddini hududunu bilerek oynadı ve zaman zaman top şansı ile kazanmayı başardı. Fenerbahçe karşısında da kazanabilir.
Ezcümle; her iki takımda istikrar (Fenerbahçe'de olumsuz, Trabzonspor'da olumlu) devam ederse, maçın kimin lehine tescil edileceği ortadadır.
Ancak bunun bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı olduğu ve normal bir futbol maçı da olmayacağı (büyükler statüsünde olacağı) için kağıt üzerinde, öncesinden yapılacak tahminlerin tutmama ihtimali hiç de az değildir.
Buna rağmen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 3 ihtimalli olacağı kanaatinde değilim. 2 ihtimal daha kuvvetli. Ya Trabzonspor, ya da Fenerbahçe'nin galibiyeti. Belki her iki takım için beraberliğin işe yaramayacak olması nedeniyle böyle düşünüyor olabilirim.

Yazarın Diğer Yazıları