İstila projesi ve Moğol stepleri...

İstila projesi ve Moğol stepleri...

Atilla Taş''a konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bu insanların (mülteciler) tamamını göndermek gibi gerçeklik yoktur. ''İktidara geldiğimizde hepsini göndereceğiz'' demek çok kolay ama bunun gerçekliği yok." dedi.

Evrensel hukuk, bir ülkenin istila edilmesine de izin vermiyor herhalde değil mi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise "Biz ''onlara ev yaparız, dönerler'' demiyoruz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Her önüne gelen buraya gelemez. Biz 8 milyonunu da vatanlarına yollayacağız." diyor.

***

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye''nin nüfus yapısının değiştirilmesine karşı hep aktif bir politika takip etti ve sonunda görüşlerini Türk kamuoyuna kabul ettirdi. Bu durum, iktidarı sarsmaya başlayınca da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özdağ hakkında "Soros çocuğudur" diyerek hakaretler etti...

Özdağ da Soylu''yu İçişleri Bakanlığı önünde teke tek hesaplaşmaya davet etti. Özdağ, Bakanlığın önüne gitti ama polis tarafından engellendi. Bakanlık yakınlarında bir "hayvan izleme aracı" da bekletildi! Çirkin...

Sorosçuluk gündeme getirilince, tartışma Soros''un "Mülteciler Türkiye''de kalmalı" sözleriyle de sürdürüldü.

Soros, bu sözleri, 2015 yılında İstanbul''da söylemiş ve "Göçmenlerin olduğu yerde durması daha ucuz ve daha verimli. Yani Avrupa ve Türkiye arasında yapılacak bir anlaşmanın da temel hedefi bu olmalı." demişti.

Uygulama da Soros''un istediği gibi oldu. AKP iktidarı, AB''nin mali yardım sözü karşılığında Suriyelileri Türkiye''de tutmak için garanti verdi. Ayrıca Türkiye, ABD''ye verilen söz gereği, Afgan savaşçıları da kabul etmeye başlayınca Pakistanlılar da gelmeye başladı. Bu arada Somalililer de gelmeye devam ediyor.

Toplam yabancı rakamı, büyük bir hızla 10 milyon civarına ulaştığı halde, dünya basınında Türkiye''ye yönelik bu akının Afrika''dan 80 milyon gibi çok daha büyük kitleler halinde devam edeceğine dair haberler çıktı.

***

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her ne kadar etnik ve dini bölücülük gibi sorunlarla karşı karşıya kalsa da bütün bunların hakkından gelmesini bildi?

Peki bunu nasıl yaptı?

Çünkü devlet, cumhuriyet tarihi boyunca, vatandaşlarına ortak bir millet ruhu vermeyi başardı. Aleviler ve Kürtler, kitlesel olarak bölücülüğe karşı çıktı. Türkiye''nin nüfus yapısını değiştirmek istemelerinin sebebi bu ortak ruhu yıkmaktır. Oysa Türkiye''yi ayakta tutan bu ortak ruhtur. Ortak ruh, yabancı nüfusla yıkılırsa veya ülkede azınlık haline düşürülürse, devlet kimin devleti olur?

***

Soylu''nun Hunlar, Göktürkler ve Uygurların imparatorluk kurduğu coğrafyadan, "Biz de Moğol steplerinden geldik" diye bahsetmesi temelinden yanlıştır. O topraklar, Doğu ve Batı Türkistan''dır. Moğollar da bu coğrafya içindedir. Yalnız, şunu unutmamak gerekir ki her ne kadar Anadolu''nun en az yedi bin yıllık bir Türk geçmişi olsa da istila edildiği için Türklerin yönetiminden çıkmıştı! Türklerin Anadolu''ya kitleler halinde yeniden yerleşmesine sebep olan birinci etken, Asya''daki Türk ülkesinin Moğollar tarafından istila edilmesidir. Bu konuda Moğollar anılacaksa böyle anılmalıdır! Gerçi Moğolların orduları da Türklerden oluşuyordu ama ezip geçtikleri Türklerle ortak ruha sahip değillerdi. Artık dinleri farklıydı...

Osmanlı ise Türkler, Meclis''te bile azınlığa düştüğü için yıkılmıştır. Azınlıklar ise Osmanlı Bankası kadar Türk''tü! Şimdi Anadolu ve Trakya, bir defa daha istila edilirse Türklerin gideceği başka bir vatan yoktur!

CHP ve İYİ Parti de bu gerçeklere sarılmalı, ona göre politika belirlemelidir.

Yazarın Diğer Yazıları