İsveç'te kamyonlu saldırı

İsveç'te kamyonlu saldırı
İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde kamyon bir mağazaya girdi. Olayda 3 kişinin hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyonu mağazanın içine sürdü.İsveç polisi en az 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı haberi ise yetkililer tarafından doğrulanmadı.

“BU BİR TERÖR OLAYI”

Basına açıklama yapan İsveç başbakanı Stefan Lofven yaşananların bir terör olayı oldğuunu ve ülkesinin saldırıya uğradığını söyledi.

Yerel saatle 15:00 civarında olayın meydana geldiği Drottninggatan (Kraliçe Caddesi) trafiğe kapalı bir alan ve Stockholm’ün en işlek caddelerinden biri olarak biliniyor. Kentte yaşayanlara şehir merkezinden uzak durmaları uyarısı yapıldı.

Saldırı sonrası Stockholm’de kelimenin tam anlamıyla alarm durumuna geçildi. Önlem olarak metro hattı tamamen kapatıldı ve parlamentoya giriş çıkışlar durduruldu. Polis tren istasyonunun boşaltılması emrini verdi.

KAMYON ÇALINTI ÇIKTI

İsveç basınında çıkan haberlerde kamyonun bir bira fabrikasından çalındığı ifade edildi.

FRANSA’DAKİ VAHŞETLE BAŞLADI

Stockholm’de yaşanan bu korkunç olay akıllara Avrupa kentlerinde, IŞİD sempatizanları tarafından düzenlenen benzer terör olaylarını getirdi.

İlk saldırı geçen sene temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde yaşanan kamyonlu katliamdı. Tunus doğumlu Muhammed Buhlel, Nice'in kordon boyunda hızla sürdüğü kamyonuyla Bastille Günü'nü kutlayan kalabalığın içine dalmış, katliamda 86 kişi ölmüştü. Polis Buhlel'i vurarak durdurabilmişti.

ALMANYA'DA TIR NOEL PAZARINA DALDI

Geçen sene Aralık ayında yaşanan bir diğer olayda Almanya'nın başkenti Berlin'in, ünlü Kurfürstendamm Caddesi’ndeki Noel pazarına akşam saatlerinde hızla giren bir TIR, 12 kişinin ölmüne, 56 kişinin yaralanmasına neden oldu. Tunus asıllı Anis Amri isimli saldırgan İtalya’nın Milano kentinde polis tarafından vurularak öldürüldü.

İKİ HAFTA ÖNCE İNGİLTERE’DE SALDIRI

Son olarak 22 Mart’ta Londra’daki Westminster Köprüsü’nde Halid Mesud isimli saldırgan aracını yayaların üzerine sürdü, sonra parlamento binası dışında silahsız bir polisi bıçaklayarak öldürdü. Toplamda 82 saniye süren saldırıda beş kişi yaşamını yitirdi, 49 kişi ise yaralandı.