İsviçre bir üst tura yükseldi

İsviçre bir üst tura yükseldi
Dünya Kupası'nda heyecan İsviçre Kosta Rika maçı ile devam etti. E Grubu'nda gruptan çıkma hesaplarını yakından ilgilendiren mücadele 2-2'lik skorla sona erdi. Bu sonuçla İsviçre grubu Brezilya'nın ardından ikinci sırada noktaladı.

Dünya Kupası’nda E Grubu’nda son maçların heyecanı yaşandı. İlk maçta Brezilya’dan 1-1’lik skorla beraberlik koparan, ikinci maçta ise Sırbistan’ı 2-1 yenerek önemli bir avantaj elde eden İsviçre, iki maç sonunda havlu atan Kosta Rika ile karşılaştı. İki takım sahadan 2-2’lik skorla ayrılırken bu sonuçla İsviçre adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Brezilya’nın Sırbistan’ı 2-0 yenmesiyle grupta ikinci sırayı elde eden İsviçre, Son 16 Turu’nda F Grubu’nu lider bitiren İsveç’le çeyrek final mücadelesi verecek. Nizhny Novgorod Stadı’nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada İsviçre’nin golleri 31’de Blerim Dzemaili ve 88’de Josip Drmic’ten gelirken Kosta Rika’nın sayılarını 56’da Kendall Waston ve 90+3’te Bryan Ruiz (pen.) kaydetti.

Maçın 90. dakikasında Kosta Rika lehine bir penaltı kararı verilirken VAR incelemesinin sonucunda penaltı pozisyonu öncesi Bryan Ruiz’in ofsaytta olduğu tespit edildi. Penaltı kararı iptal edildi. Oyun İsviçre’nin endirekt serbest vuruşuyla yeniden başladı. Pozisyondan bir dakika sonra 90+2’de Kosta Rika bir penaltı daha kazandı. Bu kez Bryan Ruiz 90+3’te beyaz noktadan topu ağlara gönderdi ve skoru tayin etti.

İlgili Haberler