İsveç'ten Assange için flaş karar

İsveç'ten Assange için flaş karar
ABD'ye iadesi talebiyle Britanya'da tutuklu yargılanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange hakkında İsveç'te yeniden açılan tecavüz soruşturması düşürüldü.

Assange'a 2010'da yöneltilen tecavüz suçlamalarıyla ilgili bu yıl tutuklanıp hapse konulmasının ardından yeniden açılan soruşturma düşürüldü.

Tecavüz suçlamalarıyla ilgili soruşturmayı devam ettirmeyeceğini, iddia edilen suçun işlendiğini kanıtlayacak yeterli delil bulunmadığını, Assange'dan ilaveten ifade almanın delil dengesinde önemli bir değişiklik yaratmayacağını duyuran savcılık, soruşturmanın kapatılması kararının temyize götürülebileceğini belirtti. 

Assange'ın İsveç'in başkenti Stockholm’de iki kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle açılan davalar 2015 ve 2017 yıllarında zamanaşımı nedeniyle düşürülmüştü. Assange bu davalar nedeniyle İsveç’te yargılanmamak için 2012’de Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınmıştı. Ancak Assange geçen ay, İsveç'in iade talebi sürecinde kefaletle bırakılma şartlarını ihlal ettiği ve yargı sürecinden kaçtığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.