İtalya sağlık sektörü alarm veriyor. Korona virüs tırmanışa geçti. Tuvalette bile tedavi ediliyorlar

İtalya sağlık sektörü alarm veriyor. Korona virüs tırmanışa geçti. Tuvalette bile tedavi ediliyorlar
Yeni tip korona virüsün ortaya çıkışının ardından Avrupa'da sağlık sistemi en çok zorlanan İtalya yeniden alarma geçti. Vakaların tekrardan artmaya başlamasıyla hastanelerde yer kalmadı. Doktorlar ve hemşireler, yeni gelen hastaları arabaların içerisinde tedavi etmek zorunda kalıyor.

AA'da yer alan habere göre,  İtalya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının ikinci dalgasında artan vaka sayıları bazı bölgelerde hastanelerin kapasitelerini zorluyor. Güneydeki Napoli kentinin merkezi olduğu Campania Bölgesi'nde hasta sayılarının artması ve sağlık sisteminin zorlanması sebebiyle dramatik görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

TUVALETTE HAYATINI KAYBEDEN VAR

Özellikle Napoli’deki Cardarelli Hastanesinin acil servis birimindeki bir tuvalette yerde hayatını kaybetmiş yatan bir Covid-19 hastasına ait olduğu ifade edilen görüntüler sosyal medyada ve yazılı basında geniş yankı buldu. Söz konusu görüntüde diğer Covid-19 hastalarının da birbirlerine yakın sedyelerde tedavi edildikleri görülüyor.

TABİPLER BİRLİĞİ ACİL ÇAĞRI YAPTI

İtalya Tabipler Birliği başta olmak üzere farklı branşlardan doktor ve hemşire birlikleri ise ülkede sağlık sisteminin çökmemesi için topyekun karantina uygulamasına gidilmesi çağrısı yapıyor.

Kuzeydeki Torino kentinde de İtalyan ordusunun Juventus Futbol Kulübünün stadının çevresine sahra hastanesi kurduğu bildirildi.

VAKA VE ÖLÜMLER HIZLA ARTIYOR

Salgının ikinci dalgasına diğer Avrupa ülkelerine göre daha geç giren İtalya'da vaka sayıları son bir ayda hızlı şekilde yükseldi. Ülkede dün 32 bin 961 yeni vaka kaydedilirken, salgının başladığı şubattan bu yana Covid-19 bulaşanların sayısı 1 milyonu aştı ve ölü sayısı da 43 bine yaklaştı.