İtalya'da futbolcular aşılanmaya başladı

İtalya'da futbolcular aşılanmaya başladı
İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), haziran ayında başlayacak olan EURO 2020 öncesinde milli takım oyuncularına korona virüs aşısı yapılmaya başlandığını açıkladı. Federasyon açıklamasında görüşlerine yer verilen FIGC Başkanı Gabriele Gravina, sporcuların güvenliği konusunda sağlanan bu imkan dolayısıyla teşekkür etti.

NTV''de yer alan habere göre, 11 Haziran – 11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi, İtalya Futbol Federasyonu, futbolcuların korona virüs aşısı olmaya başladığını açıkladı.

İLK DOZLAR UYGULANDI

İtalya Futbol Federasyonundan (FIGC) yapılan yazılı açıklamada, EURO 2020''de mücadele edecek İtalya Milli Takım oyuncularına, başkent Roma ve Milano''daki hastanelerde ilk doz Covid-19 aşılarının bugünden itibaren uygulanmaya başlandığı bildirildi.

İZİN ÇIKTI

Açıklamada, FIGC ve Sağlık Bakanlığı ile mutabakat sağlayan Başbakanlık Covid-19 Acil Tedarik Komiserliğinin haziran ayında EURO 2020''de mücadele edecek futbolcuların öncelikli olarak aşılanmasına izin verdiği belirtildi.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Federasyon açıklamasında görüşlerine yer verilen FIGC Başkanı Gabriele Gravina, sporcuların güvenliği konusunda sağlanan bu imkan dolayısıyla teşekkür etti.

EURO 2020''nin açılış maçında İtalya, A Grubu mücadelesinde 11 Haziran''da Roma Olimpiyat Stadı''nda Türkiye ile karşılaşacak.