İtalya'da şok korona virüs iddiası

İtalya'da şok korona virüs iddiası
İtalyan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Fabiano Di Marco, ülkede korona virüsün yayılmasına Atalanta- Valencia maçının neden olduğunu iddia etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün, en fazla tehdit ettiği alanlardan biri de spor müsabakaları oldu. Buna göre, çok hızlı ve kolay bir şekilde yayılan virüsün, binlerce insanın bir arada olduğu statlarda çok kolay yayılabildiği belirtildi.

İtalyan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Fabiano Di Marco'nun ortaya attığı iddia, Türkiye'nin felaketin kıyısından döndüğünü ortaya koydu. 

Di Marco, virüsün hızlı yayılma nedeni ile ilgili; "Virüsün Bergamo'da neden, İtalya'nın diğer yerlerine göre hızlı yayıldığına dair birçok teori duydum. Benim teorim, 19 Şubat günü oynanan San Siro'daki maç için Milano'ya seyahat eden 40 bin Bergamolu'nun buna sebep olduğudur. 40 bin insan, trenle ve otobüsle seyahat etti. Atalanta-Valencia maçı bir biyolojik bombaydı" dedi. 

Türkiye'de de Galatasaray ve Beşiktaş arasında gerçekleştirilen derbi mücadelesinin seyircisiz oynanmasına, mücadeleye kısa bir zaman kala karar verilmişti. Eğer mücadele seyirci ile oynansa, korona virüste bilançonun çok daha ağır olabileceği kaydedildi.