İtalya’dan gelen Türk öğrenci anlattı: “Hastaneye gidenler dışında test yapılmadı”

İtalya’dan gelen Türk öğrenci anlattı: “Hastaneye gidenler dışında test yapılmadı”
Korona virüs salgını sonrası İtalya’dan Türkiye’ye gelen vatandaşlar arasında yer alan Beyza Horasanlı uçakta ateşlerinin ölçülmesinin ardından hastaneye gidenler dışında kimseye korona virüs testi yapılmadığını anlattı.

İtalya'dan gelenlere test yapılmadı!

Korona virüs salgını nedeniyle İtalya’dan Türkiye’ye tahliye edilen vatandaşlardan Beyza Horasanlı Türkiye’ye dönüşü ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. 150 euroya bilet aldıktan sonra uçağın 5 saat rötarlı kalktığını belirten Horasanlı, ülkeye döndükten sonra uçakta ateşlerinin ölçüldüğünü ancak hastaneye gidenler dışında kimseye korona virüs testinin yapılmadığını söyledi.

T24’ten İsmail Ahmet Yeniçeri’nin haberine göre, tahliyenin gerçekleştiği 24 Mart gecesinden bir gün önce Konsolosluk tarafından bilgilendirildiğini aktaran Horasanlı, "Milano'dan Malpensa Havaalanı Terminal 2'den yapılacak tek seferle gideceğimiz söylendi, Milano'ya ulaşımı ise kendi imkanlarımızla bulunduğumuz şehirden trenle gelerek sağladık. Trende sağlık çalışanları dışındaki yolcuların seyahat etme yasağı olduğu için elimizde zorunlu dönüşümüzü onaylayan belgeyle yola çıktık. Polis kontrolünde bu belgeyi gösterdik" dedi.

Horasanlı, havalimanında Türkiye'ye dönüşleri için uçak biletlerine 150 Euro ödediklerini aktarırken, "Havaalanının dışında biletlerimizi almak için yaklaşık 3 saat bekledik, bu süreçte hangi şehirde karantinada kalacağımız konusunda bilgilendirilmemiştik. Uçağın İstanbul'a ineceği söyleniyordu fakat haberlerde Samsun KYK yurduna yerleştirileceğimiz yazıyordu. 150 Euro karşılığındaki biletimizi aldıktan sonra rötarlı uçağımızı yaklaşık 5 saat havaalanın içinde bekledik. Milano'dan direkt Samsun'a iniş yaparak tahliyemiz gerçekleşti" şeklinde konuştu.

“HASTANEYE GİDENLER DIŞINDA TEST YAPILMADI"

Kendilerine Koronavirüs testi yapılıp yapılmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Horasanlı, "Uçakta ateş ölçümlerimiz yapıldı. Türkiye'ye indiğimizde ateşi yüksek çıkan arkadaşlarımızı hastaneye sevk ettiler. Biz kalanlar da bavullarımızın dezenfekte işlemini bekledikten sonra otobüslere alınarak Münevver Ayaşlı yurduna getirildik. Hastaneye giden arkadaşlarımız dışında hiçbirimize test yapılmadı" ifadesini kullandı.

Samsun Valiliği, İtalya'dan tahliye edilen ve hastaneye götürülen yolcuların Koronavirüs testlerinin negatif çıktığını açıklamıştı.

“HER GÜN ATEŞİMİZ ÖLÇÜLÜYOR"

Samsun'daki karantina sürecini de anlatan Horasanlı, kendilerine test yapılmasında ısrarcı olduklarını belirtirken, şöyle konuştu:

"Buradaki odalarda tek kişi kalıyoruz, odadan çıkmak birbirimiziz odasına girmek ya da birbirimize bir şey alıp vermek yasak. Yemeklerimiz buradaki çalışanlar tarafından kapıya getiriliyor. Vali, il müdürü, yurt müdürü, bizim için çalışan insanlar, kat görevlilerimiz gerçekten ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorlar. Temizlik için ya da günlük gerekli kişisel malzemeleri odaya geldiğimizde hazır bir şekilde bulmuştuk. Odalar temizdi ve

"TEST YAPILMASI TALEBİMİZDE ISRARCI OLACAĞIZ"

"Onun dışında her gün Sağlık görevlileri odalara gelip kapıdan ateş ölçümlerimizi yapıyor. Birçoğumuz test yapılmasını da talep ettik fakat Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla semptomları olamayan için gerekli olmadığını söylediler. Yine de herkesin içinin rahat olması için buradan çıkmadan önce test yapılması talebimizde ısrarcı olacağız."

Horasanlı, 14 gün sonunda evlerine nasıl gidecekleri konusunda da net olarak bilgilendirilmediklerini söylerken, "Kesin bir bilgiye sahip olmamakla birlikte, devlet imkanları ile gönderileceğimizin, ilerleyen günlerde gideceğimiz şehirlerin isimlerini ve bilgilerimizi doldurmak için formlar dağıtılacağının duyurusu yapıldı" dedi.