İtalya’dan korkunç görüntüler: Hepsi tabut taşıyor!

İtalya’dan korkunç görüntüler: Hepsi tabut taşıyor!
Korona virüs salgını Çin’den sonra Avrupayı kasıp kavurmaya devam ediyor. İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine dayanırken, şehirlere inen askerlerin hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini taşıdığı belirtiliyor.

Çin’den yayılan korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 983’e gelirken, toplam vaka sayısı ise 220 bin oldu. Çin’den sonra salgının en şiddetli görüldüğü olan İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 978’e yükselirken, ülkeden korkunç görüntüler geldi. Bergamo şehrinde çekilen bir fotoğrafta görülen askeri kamyonlarda salgında hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin taşındığı öğrenildi.

Çin dışında salgının en çok etki gösterdiği İtalya'da ölü sayısı hız kesmeden artmaya devam ediyor. Son paylaşılan rakama göre ölü sayısı 2 bin 503’ten 2 bin 978’e yükseldi. Toplam vaka sayısı 35 bin 713 olarak kayıtlara geçti.

bergamo-kamyon-twitter.jpg

Başbakan Conte, ülke genelindeki karantinanın ve kısıtlamaların süresinin uzatılabileceğini söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur son olarak ülkedeki rakamları dün açıklamıştı. Cihanpur’un aktardığına göre ülkede ölü sayısı 1135, toplam vaka sayısı 17 bin 361.

Avrupa'da Fransa’yı geçerek en çok kayıp veren ikinci ülke olan İspanya'da toplam vaka 14 bin 769, ölü sayısı ise 638’e ulaştı.

TRUMP’TAN KRİTİK TEST KARARI

Fransa'da son olarak açıklanan vaka sayısı 9 bin 134, ölü sayısı ise 264 olarak duyuruldu.

ABD BaşkanI Donald Trump, corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında ABD’lilere ücretsiz olarak test yapılmasını öngören yasa tasarısını imzaladı. Ülkede vaka sayısı 9 bin 464, ölü sayısı 155’e ulaştı.

İNGİLTERE’DE OKULLAR TATİL

İngiltere genelinde görülen vaka sayısı 2 bin 626'ya, ölü sayısı 104'e yükseldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eleştirilerin hedefi olduğu okullarla ilgili tatil kararı aldı. Londra’da şehir genelinde karantina uygulanacağı öne sürülmeye başladı. 20 bin asker corona virüsüyle mücadele ve güvenlik gerekçesiyle görev yapacak.

Almanya: Ülkede vaka sayısı yaklaşık 3 bin artarak 12 bin 327’ye ulaşırken, ölü sayısı ise 2 artarak 28’e yükseldi.