İtalyan Unicredit Yapı Kredi’den çıkıyor mu?

İtalyan Unicredit Yapı Kredi’den çıkıyor mu?
Yapı Kredi Bankası'nın büyük hissedarı İtalyan şirket Unicredit, payını satarak bankadan çıkıyor. Koç Holding'in hisselerini geri alacağı konuşuluyor.

Reuters'ta yer alan habere göre Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortağı Unicredit hisselerini satarak bankadan çıkıyor. Unicredit, Koç Finansal Hizmetler'deki yüzde 50'lik payını Koç Holding'e satacağı belirtiliyor.

Konuya yakın üç kaynağın açıklamalarına göre Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı Unicredit bankadaki hisselerini satıyor ve Türkiye’den çıkıyor.

YÜZDE 50’SİNİ SATACAK

Sözcü'de yer alan habere göre, çıkış planı çerçevesinde Unicredit, Yapı Kredi’yi kontrol eden Koç Finansal Servisler’deki yüzde 50 hissesini Koç Holding’e satacak.

Bir kaynağın verdiği bilgiye göre Unicredit ile Koç Holding’in yıl başından beri hisse devri konusunda görüşmeler yapıyor.

Koç Finansal Servisler Yapı Kredi’nin yaklaşık yüzde 82’sini kontrol ediyor. Bu kurumda Unicredit ile Koç Holding’in hisseleri eşit.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ BANKASI

Yapı Kredi piyasa değeri olarak Türkiye’nin en büyük üçüncü bankası. Bankanın piyasa değeri 3.7 milyar dolar.

Unicredit’in piyasa değeri ise 27.7 milyar euro olarak hesaplanıyor. Unicredit ve Koç konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

ewf23.jpg

BANKACILIKTA İLK YABANCI ORTAK

2002 yılında Türkiye’ye gelen Unicredit’in Yapı Kredi’de yaptığı ortaklıkla Türkiye’de ilk kez bir yabancı şirket finansal hizmetler sektörüne girmişti.