İtalya'nın efsane futbolcusu Paolo Rossi hayatını kaybetti. Hem Almanya'yı hem de Brezilya'yı yıkmıştı

İtalya'nın efsane futbolcusu Paolo Rossi hayatını kaybetti. Hem Almanya'yı hem de Brezilya'yı yıkmıştı
İtalya'nın 1982 Dünya Kupası'nı kazanan kadrosunun efsane isimlerinden Paolo Rossi 64 yaşında hayatını kaybetti. Batı Almanya’ya karşı İtalya’nın ilk golünü kaydeden Rossi, daha önceki turlarda turnuvanın favorilerinden Brezilya’ya karşı hat-trick yapıp Güney Amerika devini kupanın dışına itmişti. Rossi ayrıca şampiyonada attığı 6 golle gol kralı oldu.

1982'de İtalya'yla Dünya Kupası zaferi yaşayan, turnuvanın Altın Top ile Altın Ayakkabı ödüllerini alan ve o sene Ballon d'Or'un da sahibi olan efsane futbolcu Paolo Rossi'nin 64 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Birçok otoritenin tüm zamanların en iyi forvetleri arasına koyduğu Rossi, Milan ve Juventus formalarını terletmişti. Rossi’nin hafızalara kazınan performansı ise 1982 Dünya Kupası’ndaydı. 3-1 kazanılan final maçında Batı Almanya’ya İtalya’nın ilk golünü atan Rossi, daha önceki turlarda turnuvanın favorilerinden Brezilya’ya karşı hat-trick yapıp Güney Amerika devini kupanın dışına itmişti.

BİREYSEL BAŞARILARI

- Paolo Rossi, kariyeri boyunca İtalya liglerinde Vicenza formasıyla iki kez gol krallığı yaşadı.

- İkinci ligde 1976-1977 sezonunda 21 gol, birinci ligde ise 1977-1978 sezonunda 24 golle en skorer futbolcu oldu.

- Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1982-1983 sezonunda 6 gol attığı Juventus ile gol kralı olan Rossi, 1982'de Avrupa'da yılın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünü elde etti.

- Arjantin'de düzenlenen 1978 Dünya Kupası'nda 3 gol atan Rossi, Altın Top kazanan Mario Kempes'in ardından turnuvanın en iyi ikinci oyuncusu olarak Gümüş Top ile ödüllendirildi.

- Rossi, yıldızlaştığı 1982 Dünya Kupası'nda Altın Top ve Altın Ayakkabı kazandı.

- İtalyan forvet, 48 maça çıkıp 20 gol kaydettiği milli takımda 1978 ve 1982 Dünya Kupası'nın en iyi 11'ine seçildi.