Fenerbahçe'nin yeni koçu Itoudis başarılı olur mu

Fenerbahçe'nin yeni koçu Itoudis başarılı olur mu

ÖZEL RÖPORTAJ - Fatih SABOVİÇ

Uzun zamandır Fenerbahçe camiasının heyecanla beklediği koç Dimitris Itoudis''in, gelecek 3 sezon boyunca Türkiye''de olacağı geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulmuştu.

Biz de Yeniçağ Gazetesi olarak Itoudis''i, vatandaşı Christos Harpidis''e sorduk. İşte Yunan gazetecinin koça dair sözleri...

"ITOUDIS, GERÇEK BİR ASKERDİR!"
* Sizce Dimitris Itoudis''i diğer koçlara göre farklı kılan en önemli özellikleri hangileri?
- Eğer herhangi bir koçu, "Asker" diyerek tanımlasaydım bu kesinlikle ve sadece Itoudis olurdu. Piyasada görebileceğiniz en ciddi ve işine en çok önem veren başarılı koçlardan biridir.

"MODERN BİR ANLAYIŞ KAZANDIRACAK"
* Peki sizce Itoudis''in Fenerbahçe Beko''ya en büyük katkısı ne olacak?
- Fenerbahçe Beko''ya yeni bir oyun anlayışı getireceğine eminim. Çok daha modern bir oyun anlayışı... Gelecek sezon özelinde Fenerbahçe''ye yeni bir güncelleme getirecektir Itoudis... Bunu hem saha içi hem de saha dışında yapacağından şüphem yok.

"İLK SEZON ÖZELİNDE BEKLEYİP GÖRMEK GEREK"
* Itoudis, uzun vadede yeni bir Obradoviç etkisi yaratabilir mi?
- Eğer Obradoviç, Itoudis, Scariolo veya Messina gibi bir koçla anlaşma yapıyorsanız; onların herhangi neler yaptığını görmeden peşin konuşmak anlamsız olabilir. En önemli bakış açısı; onların fikirlerine ve eylemlerine güvenerek, sabırlı şekilde süreci yönetmelerini sağlamak. Sonrasında zaten daha iyi günlerin takım için geldiğini göreceksiniz.

"O, TANIYABİLECEĞİNİZ EN CİDDİ İNSAN OLABİLİR"
* Itoudis''in karakter anlamında en öne çıkan özelliği nedir?
- Tanıyabileceğiniz en ciddi insanlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Daima rekabet edecek, yarışacak ve son ana kadar savaşacak bir takım yaratacağından şüpheniz olmasın.

"DJORDJEVİÇ KUPALAR KAZANDI AMA..."
* Djordjeviç, Fenerbahçe''yi şampiyon yaptı. Itoudis ile Djordjeviç''in koçluk tarzlarını karşılaştırırsanız neler söyleyebiliriz?
- Son 3 sezonda Vitus ve Fenerbahçe''yi çalıştıran Djordjeviç, finaller söz konusu olduğunda kupaları kaldırmayı başardı. Djordjeviç çok üst düzey bir oyuncuydu ve Itoudis de çok üst düzey bir koç. Bu açıdan onları birbirine benzetebilirim. Çünkü ikisi de basketbolu çok iyi biliyorlar.
- Ancak en kritik farkı şöyle açıklayabilirim; Djordjeviç bazı zamanlar bir koç değil, bir oyuncu gibi düşünmek durumunda kalabiliyor! Bu da sezon boyunca istikrarlı sonuçların alınamamasının gerekçesi olabilir.

"ITOUDIS, TAKIMINI HEP HEDEFE KİLİTLİ TUTUYOR"
- Diğer tarafta Itoudis her daim bir koç ve lider gibi kalabildiği için oyuncularını daima hedeflere kilitlenmiş, odaklanmış şekilde tutabiliyor. Bu da kendisini gittiği takımlardaki oyuncu ve kadro potansiyelini daima geliştirip yukarıya çeken bir koç yapıyor.

Yazarın Diğer Yazıları