İttifak için 20 vekil isteyen Asiltürk'ü bir daha mezara gömdüler. Saadet Partisi'nden zehir zemberek açıklama

İttifak için 20 vekil isteyen Asiltürk'ü bir daha mezara gömdüler. Saadet Partisi'nden zehir zemberek açıklama
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün ittifak için 20 milletvekili şartını ortaya koymasına kendi partisinden çok sert tepki geldi.

Saadet Partisi’nde Oğuzhan Asiltürk krizi giderek derinleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Asiltürk’ün Ocak ayında yaptığı ittifak görüşmesinin ardından bir türlü suların durulmadığı partide son kriz “20 milletvekili şartı” nedeniyle yaşanıyor.

Partinin gençlik kollarının Akçakoca’daki kampında yaptığı konuşmada Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’nin bir ittifakta yer alması için 20 milletvekili şartını ortaya koymuştu.

Türkiye, Asiltürk’ün bu isteğini Yeniçağ’ın özel haberi ile öğrenmişti.

Cumhur İttifakı''na yeşil ışık yakmasıyla bilinen Oğuzhan Asiltürk ile Saadet yönetimi arasındaki gerilimi artıran bu isteğe Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’dan sert tepki geldi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Milli Görüş’ün yayın organı TV5’te yaptığı konuşmada “Saadet Partisi hiç kimseden milletvekili dilenmez. Saadet Partisi kendi gücüyle, kendi özgül ağırlığıyla, kendi stratejik durumuyla hak ettiği sayıda milletvekili sayısı almak için kendisini millete arz eder" dedi.

Seçim sisteminin dayattığı engelleri aşmak için ittifakların düşünülebileceğini söyleyen Kaya, seçimlerin bir aritmetik ve denklem olduğunu belirtti. Kaya, kimsenin Saadet Partisi''ne milletvekili lütfetmeyeceğini parti teşkilatının güçleriyle söke söke alacağını belirtti.

İlgili Haberler