İttifakı bırakıp iltihak etsene

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP'yle ittifaka gideceklerini ilk kez 14 Kasım 2017'de ilan etti.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "gündemimizde yok" dedi.

Bahçeli, "Partimiz, 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'yle Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019'da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir" dedi.

- Erdoğan, "MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur. Bu konuda bir çalışma yok" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son olarak "seçim ittifakı" yerine "C ittifakı olabilir" dedi.

Şöyle izah etti, "... Bizimki bir öneri 'C ittifakı' aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimine atfen 'cumhur ittifakı' demektir. Oradaki C'nin anlamı bize göre budur" dedi.

- Erdoğan ise "... Belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Nasıl bir adım atılabileceği bilahare düşünülebilir" diyor.

- AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "gündemimizde yok. Doğal ittifaklar kaçınılmaz olarak prosedürleri tamamlanmış süreçlere bizi taşıyor. " dedi.

MHP Genel Başkanı neden Cumhurbaşkanı adayı olmuyor?

Bahçeli tüm çağrılarına rağmen AKP'den "ittifak" konusunda net bir yanıt alamıyor.

Peki, neden hiçbir MHP'li çıkıp da, "Bahçeli Cumhurbaşkanı adayımız olsun" demiyor?

MHP'nin delegeleri ve seçmeni Bahçeli tarafından neden ısrarla AKP ile ittifaka zorlanıyor?

Bahçeli 16 Nisan referandumunda "Hayır" kampanyası yapan CHP ve HDP'ye İYİ Parti ile ittifak da öneriyor Cumhurbaşkanlığı seçimi için.

CHP, "ittifak yok" diyor.

İYİ Parti, "ittifak yok" diyor.

HDP, "ittifak yok" diyor.

Bahçeli MHP ile "ittifak" yapmaya AKP'yi ikna etti de sıra karşısında oluşturacağı "ittifak" oluşturmaya mı geldi?

Devlet Bey parti olmak güç olmaktır, Cumhurbaşkanına aday göstermek ve siyasetin er meydanı olan seçimlerde mücadele etmektir.

Yenersin, yenilirsin ama siyasetin er meydanı seçimlerde amasız, fakatsız, lakinsiz ve ittifaksız dik durur yer alırsın.

Bahçeli, "C ittifakı" adı verdiği projeyi, "Bizimki bir öneri" diye anlatıyor.

O zaman MHP "ittifak" çağrısını bırakıp AKP'ye "iltihak" etsin.

Durun hemen kızmayın canım benimki de bir öneri.

Yazarın Diğer Yazıları