"İttifakla ilgili hiçbir anlaşmazlık yoktur"

"İttifakla ilgili hiçbir anlaşmazlık yoktur"
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, CHP ile ittifak kurarken, belediye meclislerinde İYİ Parti'nin ayrı bir grup kurarak hizmet edeceğinin belirlendiğini söyledi.

Sümeyra Kırca / İstanbul

İYİ Parti, 3 Ağustos'ta gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Kongre'de, partinin üst yönetim organı olan Genel İdare Kurulu'nu (GİK) belirledi. Siyasi partiler genellikle, partinin üst yönetim kadrosunu seçerken belli isimlerden oluşan listeleri seçime sokarken, İYİ Parti çarşaf liste yaparak, GİK'e girmek isteyen herkese seçilme hakkı verdi. Kadrosu 50 kişiden oluşan GİK seçimine 240 adayın başvurduğunu anlatan İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Kongrede çarşaf listeyle seçime gitmek bir çok siyasi partide göremeyeceğiniz bir uygulamadır, bu delegeye güvendir. 1980'den beri hemen hemen hiçbir siyasi partide yapılmayan bir uygulamadır. Yelpazenin sağında yer alan bir partinin son derece demokratik hareket etmesi çok önemli, benim asıl önemsediğim kısmı çarşaf listeyle bu kongrenin yapılmış olmasıdır" dedi.

Belediye meclislerinde İYİ Parti ve CHP'nin ayrı gruplar kurduğunu aktaran Kavuncu, İYİ Parti listelerinden seçime giren CHP'lilerin de ayrılarak kendi gruplarını kurduğunu açıkladı. İttifak kurarken, seçim sonrasında belediye meclislerinde İYİ Parti'nin ayrı bir grup kurarak hizmet edeceğinin bilinen bir şey olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Ankara,, İzmir, Adana ve Antalya'da seçimin ertesi günü, İYİ Partili arkadaşlar CHP'nin listelerinden çıkarak, tekrar İYİ Parti'ye üye oldu ve İYİ Parti grupları kuruldu. Bu İstanbul'da gecikti biraz, çünkü İstanbul'da seçim yenilendi. Burada sürpriz bir durum yok, herhangi bir anlaşmazlıktan doğan bir şey değil, bu ittifakın ortaya çıktığı gün malum olan bir şeydi. Artık hem İBB'de hem de ilçelerde grubumuz var. Bundan önceki yönetimde eleştirilerimizi nasıl sunduysak, bundan sonraki yönetime yapıcı eleştirilerimizle İstanbul'a hizmet edeceğiz" dedi.

Son zamanlarda bazı İYİ Partililere yapılan saldırılarla ilgili de konuşan Kavuncu, İYİ Parti Genel Merkezi'nin söz konusu saldırılar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı. Türkiye'de hiçbir siyasi parti mensubunun bu tarz çirkin saldırılarda bulunacağını düşünmediğini vurgulayan Kavuncu, "Bu saldırıları yapanların insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum. Dolayısıyla bunu yapanlar şu partidendir demek o partiye gönül vermiş insanlara hakaret olur. Bunun asla tasvip edilebilir bir yanı yok. Bunu yapanlar yüreği olmayan, zihni küçük, sözüyle fikriyle kendini ifade edemeyen, taş devri yöntemleriyle kendini anlatan, fikir üretme kapasitesi olmayan anlayışın ürünü" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Partililere yönelik, "Eve dönün" çağrısını da değerlendiren Buğra Kavuncu, "Biz MHP'nin devamı ya da MHP'nin küskünlerinden oluşan bir parti değiliz. Bu algının oluşturulmasında ısrarlı bir çaba var. Bizim öyle bir algımız yok. Biz Türkiye'deki her partiye eşit mesafedeyiz, biri diğerinden farklı değil. Siyasi kulvarda hepsi bizim rakibimiz. Sadece belli bir siyasi partinin rakibiymişiz gibi gösterilmesini, stratejik bir yaklaşım olarak görüyorum" diye konuştu.

BİR AĞAÇ KURTARABİLİRSEK NE MUTLU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener eşliğinde, Kaz Dağları'ndaki ormanların yok edilmesine karşı düzenlenen eyleme destek vermek amacıyla Çanakkale'ye gittiklerini anlatan Buğra Kavuncu şöyle konuştu: "Olay kesinlikle siyasi boyut kazanmamış tamamen vatanperver bir eylem. Doğasına, toprağına sahip çıkan her görüşten insan bir araya gelmiş. Ancak olan olmuş yüz binlerce ağaç kesilmiş. Keşke daha önce verseydik bu tepkiyi. Ancak orada bu tarz katliamları yapmak isteyen başka firmalar da var. Hiç olmazsa onların önüne geçeceğimizi düşünüyorum. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığımız süreci yakından takip ediyor. Tek bir ağacın kesilmesine bile engel olabilirsek ne mutlu bize."