iTunes ve iCloud uygulamalarında güvenlik açığı tehlikesi

iTunes ve iCloud uygulamalarında güvenlik açığı tehlikesi
iTunes ve iCloud, Apple'ın en çok kullanılan uygulamalarının başında gelitor. Bu ünlü uygulamalarda tespit edileb açık nedeniyle hackerlar tarafından bilgisayarınız ele geçirilebilir.

iTunes ve iCloud’larda güvenlik açığı tespit edildi. Bu güvenlik açığı kullanılarak kötü niyetli kullanıcılar tarafından bilgisayarlara zararlı yazılım yüklenebiliyor. Araştırmacılar konu ile ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Tavsiyeler göre Bonjour servisinin eski sürümünü kaldırmamız iyi bir önlem olabilir.

Bonjour, antivirüs programları tarafından da güvenli uygulama olarak görünüyor. Bu yüzden zararlı yazılım yükleme esnasında virüs tespiti yapılamıyor. Bu açıktan kurtulmanın bir çözümü olarak kullanıcılara servisin eski sürümünü kaldırmaları tavsiye ediliyor. Bonjour, Apple’ın güncelleme uygulaması olduğundan, açık sebebiyle kullanıcılar farkında olmadan zararlı yazılımları indirebiliyor. Öyle ki, iTunes ve iCloud uygulamaları silinse dahi Bonjour servisi bağımsız bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ YAPILDI

Apple, 7 Ekim 2019 tarihinde iCloud ve iTunes uygulamaları için güncelleme yayınladı. Yayınladığı güvenlik güncellemesi ile bu açığı kapatmış oldu. Ne yazık ki bu güncelleme, uygulamalar kaldırıldığı halde Bonjour servisinin çalışmaya devam ettiği bilgisayarları kapsamıyor. Güvenlik araştırmacıları,  iCloud 10.7, iCloud 7.14, iTunes 12.10.1 sürümleri ile bu açığın kapandığını belirtiyor. Ayrıca araştırmacılar, söz konusu uygulamaları daha önce yükleyip güncelleme gelmeden kaldıran kişilerin Bonjour servisini kaldırmalarını tavsiye etti.