İyi baklava satın almanın püf noktası. Tüm sırrı orada saklı

İyi baklava satın almanın püf noktası. Tüm sırrı orada saklı
Ramazan ayıyla yaklaşmasıyla birlikte, Ramazan’da ve bayramda en çok tüketilen ürünlerden biri olan baklavayı kaliteli seçmek için hangi detaylara bakılması merak edilmeye başlandı. Peki, iyi baklava nasıl anlaşılır? İyi baklavayı anlamak için hangi detaylara bakılması gerekiyor? İşte cevabı…

İyi baklava satın almanın püf noktası. Tüm sırrı orada saklı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar sofralarını süsleyen ürünlerden biri olan, daha sonrasında bayramda da en çok tüketilen ürünler arasındaki yerini bırakmayan baklavayla ilgili detaylar merak edilmeye başlandı.

Birçok vatandaş, hem paralarının boşa gitmemesi hem de ailelerine kötü ürün yedirmemek adına, iyi baklavanın nasıl anlaşıldığını merak etmeye başladı. Peki, iyi baklava hangi özelliklerinden anlaşılır.

İyi baklavayı anlamak için görüntüsüne bakmak kadar boğazda bıraktığı hissede bakmak gerektiği belirtiyor. İşte iyi baklavayı anlamak için dikkat edilmesi gereken noktaları…

“ISIRIRKEN KEYİF ALMIYORSANIZ DİKKAT”

Şaşır Gurme’de yer alan bilgilere göre baklavayı ağzınıza alıp ısırdığınızda bir eşsiz lezzeti tatmanız gerekiyor. Şayet çatalı batırdığınızda bu lezzeti almıyorsanız tükettiğiniz baklavanın kalitesinden endişe edin! Aynı zamanda rengiyle de baklava çeşitleri kalitesini belli eder. Renginin parlak olması çok önemli bir unsur.

“ALTIN SARISINA YAKIN RENK ÖNEMLİ”

"Bununla birlikte altın sarısına yakın bir renge sahip olması gerekiyor. Bu rengi kazandıran baklava yapımı esnasında kullanılan malzemelerin kalitesi ve doğallığıdır. Taze, kaliteli ve doğal malzemeler kullanılarak yapılan bir baklava hem altın sarısına yakın bir renge sahip olur, hem de bir o kadar parlak ve iştah açıcı görünür.

“İYİ BAKLAVA İŞTAH KABARTIR”

İyi bir baklavaya baktığınızda yeme isteği yaratmaması ne mümkün. İyi baklava diri ve iştah kabartan bir görünüşe sahip olur. Bir anlamda vitrinde duruşuyla hatta fotoğrafıyla dahi kendini gösterir.

İyi baklavanın şerbeti de önemli bir kıstas! Şerbetinin kıvamının iyi, tadının da kararında olması gerekiyor. İdeal kıvamın yakalanması baklava yapımı esnasında şerbetin kolayca çekilmesini sağlar. Kıvamının olması gerekenden daha açık ya da daha koyu olması baklavanın şerbeti çekmesini zorlaştırır. Bu da lezzetine nahoş bir yansıma yapar.

“KOKUSUNDAN FARK EDER”

“Baklavanın kokusu da önemli bir diğer kriter. Baklavayı kokladığınızda ya da tüketirken kesinlikle burnunuza tereyağı kokusu gelmeli. Yağ kokusu almıyorsanız baklava şerbeti kalitesizdir ya da baklava yapımında kullanılan tereyağı kalitesi düşüktür. Farklı yağ çeşitleri de kullanılmış olabilir.

Bu yüzden iyi bir baklavanın tereyağı kokusuna sahip olması güvenle tüketilmesi bakımından çok önemli bir detay.

Bu cevizin ya da fıstığın kokusunu hafif şekilde almanız, iyi bir baklava tükettiğiniz anlamına gelir. Taze harç malzemeleri kullanılmışsa bu kokuyu rahatlıkla alabilirsiniz.

"İYİ BAKLAVA ASLA YANMA HİSSİ YAPMAZ

Geldik bir baklavanın iyi olup olmadığını anlamak için en önemli kritere…

İyi baklava ne boğazda ne de midede asla yanma hissi yapmaz. Tabi şayet midenizde ya da boğazınızda bir sağlık sorunu yoksa.

Baklavayı ağzınıza alıp çiğnemeye başladığınızda boğazınızda hafif de olsa bir yanma hissinin oluşmaması gerekiyor. Tükettikten bir süre sonrasında da midede yanma hissi yapmaması lazım. İyi baklava ne boğaza ne de mideye zarar vermez. Aşırı tüketilmesi durumunda elbette bu kaide geçersiz kalıyor. Fakat ideal oranda tüketilmesi durumunda bu tür sorunlar yaşanmaz."

İlgili Haberler