İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı
İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda Genel Başkan Meral Akşener ve 1071 delegenin imzası ile başladı. Meral Akşener 1060 oyla yeniden genel başkan seçildi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Fotoğraflar: Alp Eren KAYA

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı Genel Başkan Meral Akşener ve on binlerce partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongre salonunun kapısı Türkiye'nin dört bir yanında gelen vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden sabah saat 5’de açıldı. Bu saatte Ankara Spor Salonu hunca hınç doldu.

Salonun içi kadar dışı da izdiham derecesinde kalabalıktı. Yurdun dört bir yanından gelen İYİ partililer salon dışında oldukça coşkulu bir atmosfer sergilediler. Salonda yer kalmayınca dışarıda kalan vatandaşların kongreyi izleyebilmesi için dev Led ekranlar kuruldu.

Salonun içinde de coşku had safhadaydı. Davul ve zurnalar eşliğinde salon hep bir ağızdan sık sık İzmir marşını söyledi.

Salonda; "Mustafa Kemal'in askerleriyiz","Ne mutlu Türküm diyene", "Vur vur inlesin Devlet Bahçeli dinlesin", ”vatan sana canım feda", "şehitler ölmez vatan bölünmez", “devletin başına Meral gelecek" sloganları atıldı.

Salonda kurulan dev ekranlardan milli mücadele ruhu salona yansıtıldı. Salonda ışıklı pankartlarda İstiklal Marşımızın ilk mısrası olan "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" hiç sönmedi.

Meral Akşener'in salona gelişine kadar coşku dinmeden devam etti. Akşener'in gelişi öncesi salon hep bir ağızdan ayağa kalkarak İstiklal Marşının mısralarını haykırarak okudu.

Kongre sunucusu salona dönüp “Cumhurbaşkanı kim?” diye sorduğunda salon hep bir ağızdan Meral Akşener diye haykırdı.

Zonguldak’tan ve Soma’dan gelen maden işçileri ile engellilere salonda özel yer ayrıldı.

"Gözleri yıldız gibi kaşları hilal evladı fatihan derler adı meral" "gözler yıldız gibi kaşları hilal sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar" sözleriyle bestelenen özel şarkı sık sık salonda çalındı.

Ankara'da bazı hatlarda metro seferlerinin iptal edilmesi de salonda sık sık protesto edildi.

“Türkiye iyi olacak", "Engelleri aşa aşa geliyoruz", "İyiler kazanır Türkiye kazanır", "Türkiye iyi olacak", "Unutma bu topraklarda ana-dolu", "İyiyiz cesuruz korkmuyoruz" pankartları açıldı.

Meral Akşener salona girdiğinde alkış tufanı koptu. Kendine ayrılan özel mavi zemin platform üstünde Akşener tüm salonu tek başına gezerek selamladı. Maden işçilerine ayrılan bölümün önüne geldiğinde Akşener'e madenciler madenci bareti uzattı. Akşener de madenci baretini giyince salon bir kez daha yıkılır gibi oldu. Akşener coşku ve sloganlar eşliğinde tüm salonu selamladıktan sonra kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Teşekkür konuşmasını yapan Meral Akşener kendisine ayrılan protokol yerine oturmadı. Gençlik Kolları genel başkanı ve üyeleriyle birlikte izleyiciler bölümüne oturdu.

Kongreyi izlemeye gelenler arasında AKP kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener de vardı. Ahad Andican'ın konuşması sırasında barkovizyona Şener'in görüntüsü yansıtılınca büyük alkış aldı.

Kongre resmi olarak başladıktan sonra salondaki barkovizyona sık sık salon dışında bekleyen binlerce kişinin görüntüleri yansıtıldı. Bu bir anlamda kongre gezileri sırasında hem dışarıda hem içeride konuşma yapan Erdoğan'a cevap niteliğindeydi.

Meral Akşener konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında organizasyon komitesi tarafından hazırlanan bir sürpriz yapıldı. Salonu dolduran İYİ partililer hep beraber "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" pankartları açtılar.

Meral Akşener'in konuşması sırasında eline yaktığı Türk bayrağı kınası dikkatleri çekti.

İYİ parti kongresine siyasi partileri temsilen CHP’den genel başkan yardımcısı Haluk Koç'u, SP'den genel başkan yardımcıları Hasan Bitmez ve Fatih Aydın'ı gönderdi. AKP’nin davet gittiği halde temsilci göndermemesi dikkat çekti.

Kongreyi izlemeye gelenler arasında eski Bakanlardan Ramazan Mirzaoğlu ve diplomatik misyon temsilcileri de vardı.

Meral Akşener 1060 oyla yeniden genel başkan seçildi.

cv-002.jpg

DİVAN BAŞKANI ABDUL AHAT ANDİCAN SEÇİLDİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, bin 64 delegenin imzasıyla kurultayı açtıklarını belirtti.

Divan Başkanlığına Abdul Ahat Andican seçildi. Akşener'in tek aday olacağı kurultayda, partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak kadrolar şekillenecek.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Her gittiğim yerde bize yüreğini açan, yüreğinden kopanları bize hediye edenlere önce bir selam olsun.

Sinop'tan Fatma teyzeye, Bitlis'ten Hatice bacıya, Mersin'deki Sevda kardeşime, Edirne'den Selma Hanım'a selam olsun, teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.

l-003.jpg

"MERAL ABLA BU KURDELEYİ UNUTMA"

Bu kurdeleyi kafasından çıkarıp elime tutuşturan 9 yaşındaki Zeynep'i unutmak olmaz. 9 yaşındaki Zeynep 'Babama iş bulur musun Meral abla, babam işsiz, bu kurdeleyi unutma' demişti.

Türkiye'nin her yerinden, işini, evini, ailesini bırakıp yollara düşen dava arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları sizlere de selam olsun.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, bir an bile gözünü kırpmadan toprağa şehit düşen şehitlerimize selam olsun.

s-028.jpg

Güzel ülkemizin iyi insanları, salonun dışında bulunan kardeşlerim, arkadaşlarım hepinize selam olsun. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Yüreğine henüz bizleri koymayanlar, sizlere de selam olsun.

Bir pazar günü bizleri burada toplayan güce, 'ol' deyince oldurana şükürler olsun. Aranızda olmaktan duyduğum onuru 80 milyonla paylaşmak istiyorum. Evet, İYİ Parti burada. Yol yol, akın akın Türkiye burada.

Bütün il başkanlarım lütfen ayağa kalkın, sizleri alkışlıyorum.

Şimdi bütün ilçe başkanlarım lütfen ayağa kalkın. Sizlere teşekkür ediyor, alkışlıyorum. 

İl ve ilçe teşkilatlarında görev alan arkadaşlarım, sizleri alkışlıyorum.

Partimizin cesur kurucuları, sizleri alkışlıyorum.

Genel İdare Kurulu üyesi çalışma arkadaşlarımı alkışlıyorum.

Başkanlık divanında yer alan değerli arkadaşlarım sizleri tüm kalbimle alkışlıyorum.

Ve partimizin büyük kurultay delegeleri, sizleri alkışlıyorum.

İşte iyiler hareketinin mensupları, işte iyiler hareketinin kadroları.

ca-006.jpg

21. yüzyılda Türkiye'yi huzur ve güven içinde taşıyacak kadromuz buradadır. Minnetlerimi, şükranlarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Değerli dava arkadaşlarım, bu büyük buluşmayı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin her yerindeki kadınlara sesleniyorum. Sizler güven ve huzur içinde yaşamalısınız.

İlgili Haberler