İYİ Parti 23 Haziran seçim stratejisini belirledi!

İYİ Parti 23 Haziran seçim stratejisini belirledi!
31 Mart seçimlerinde olduğu gibi 23 Haziran seçimlerinde de Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek olan İYİ Parti, stratejisini belirledi.

YSK'nın İstanbul seçimlerinin yeniden yapılması kararını almasının ardından 23 Haziran'da da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini bildiren İYİ Parti, seçim stratejisini beka söylemini çürütmek üzerine kurdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, İstanbul'daki seçimleri yenileme kararı almasının ardından İYİ Parti de 23 Haziran'daki seçime yönelik stratejilerini oluşturdu. 

Cumhur İttifakı'nın, İstanbul'da yürütmeyi planladığı "hemşerilik" siyasetine İYİ Parti de karşılık verecek. Bu kapsamda İYİ Parti, İstanbul'da MHP'li seçmene yönelerek, "bu seçimlerin bir beka seçimi değil, bir hak seçimi olduğunu" anlatacak. Parti yönetimi, "yüz yüze iletişimi" baz alacak. Partililer, sadece esnaf ziyareti yapmayacak, mahalle ve ev ziyaretleri de gerçekleştirecek. Ziyaretlerde "hukuk ve adalet" vurgusu yapılacak.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, seçmene seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "hakkın yerini bulması için yeniden seçilmesi gerektiği" anlatılacak ve seçimlerin "Cumhur İttifakı'nın söylediği gibi bir beka seçimi değil, bir hak seçimi olduğu" söylenecek. 23 Haziran günü de partinin tüm hukukçu kadrosu sandık başında olacak. İYİ Parti'nin özellikle kampanyayı, "ekonomik durum ve kardeşlik vurgusu üzerine yürüteceği" ifade edilirken, MHP'li seçmenin yoğun olduğu yerlere "şiddet ve kutuplaştırıcı söylemden uzak durulacağı" kaydedildi.