İYİ Parti Adana'dan tarım paneli

İYİ Parti Adana'dan tarım paneli
İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, “Tarımda Türkiye’nin Yönü” konulu panel düzenlendi.

İYİ Parti’nin Adana’da düzenlediği Güçlü Türkiye Buluşmaları, ‘Tarımda Türkiye’nin Yönü’ konulu paneli yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun koordinasyonunda gerçekleşen panele, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Milletvekilleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Tarım Komisyon Üyeleri, İl ve İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ile konunun uzmanları akademisyenler ve Adanalı çiftçiler katıldı.

42da01b7-5d0a-4157-8105-79bb42f3b7b7.jpg

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi;

“Tarım’ın Başkenti Adana’da bulunmaktan onur duyuyorum. Adana bir zamanlar tarımı ve tekstili ile zengin bir kent olarak anılmıştır. Adana Türkiye’nin omurgası gibiydi. Çukurova denilince, ana unsurdu. Gerçekten güzel bir Türkiye’dir Çukurova. Ama şimdi o güçlü kentimiz bilinen yerde değildir. İşte bu nedenle tarımın başkenti Adana’da tarımı konuşmak için geldik. Biz zengin bir Türkiye istiyoruz. Zenginleşen bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye, üreten bir Türkiye, ekonomiden edebiyata sanattan bilgiye kadar üreten bir Türkiye istiyoruz. Devletin ve siyasetin görevi de temel olarak toplumsal üretime, ekonomiden sanata, sanattan edebiyata, edebiyattan bilgiye kadar bu aktörlerin önünü açmak ve cesaret vermektir. Türkiye’de siyasetin görevinin birinci derecede bu olduğunu düşünüyoruz. Biz sadece ortadaki çürük domatesleri göstermekle uğraşan bir siyasi hareket değiliz. Kendi ürünlerimizi de sahnelemek için ortaya çıkan bir siyasal hareketiz. Böyle yapıyoruz; yürüyüşümüzde de böyleyiz. Parlementoda da böyleyiz. Doğru bulduklarımıza hiç çekinmeden ve bakmadan ‘ Evet’ diyen, yanlış bulduklarımıza da ‘ Hayır’ diyen bir siyasi hareketiz. Biz güçlü Türkiye buluşmaları maratonu için yollardayız. Bütün sorunlarımız, bütün konularımızı Türkiye ve insanımızla paylaşmak için yollardayız. Bugün burada Tarımda Türkiye’nin yönünü konuşuyoruz. 16 Ocak’ta Ankara’da enerjiyi konuşacağız. 24 Ocak’ta İstanbul’da kaliteli büyümeyi konuşacağız. 7 Şubatta Bursa’da Otomotiv’de Türkiye’nin yönünü konuşacağız. 20 Şubat’ta Antalya’da turizmi konuşacağız. 5 Mart’ta Trabzon’da bölgesel kalkınma ve lojistik’i konuşacağız. 21 Mart’ta Tekirdağ’da yine tarımı konuşacağız. 10 Nisan’da Erzurum’da hayvancılığı konuşacağız. 25 Nisan’da Konya’da sanayi, teknoloji ve makina’yı konuşacağız. Mayıs ayında Van’da bölgesel kalkınma ve lojistik’i konuşacağız. Türkiye’de bütün sorunları konuşmak için yola çıkacağız. Ve bu sorunları konuşarak bir çözüme kavuşturacağız. 2011 yılından itibaren Suriye’yi konuşan bir Türkiye olsaydı, Suriye gibi bir sorunumuz olmazdı. Biz ekonomiyi, çiftçiyi, sanayi’yi konuşan ve gündeme taşıyan gerçek olarak muhatapları ile görüşen, konuşan ve çözümden üretme arayışı olan bir Türkiye arzu ediyoruz.

Bugün burada Panelimize katılan 21. Dönem Afyon Milletvekili Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Prof. Dr. Abdulkadir Akcan, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli’de aramızda ve konuşmacı olarak katılmaları bizlere onur vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum.

aa0b4e0a-16a2-43e2-9a9b-b5b5525d8a38.jpg