İYİ Parti, aday adaylığı başvuru süresini uzattı

İYİ Parti, aday adaylığı başvuru süresini uzattı
İYİ Partili Seymen, "Güç birliği görüşmelerinden sonra belediye meclis üyeliği ve belediye başkan adaylıklarına müracaatlar yoğunlaştı" dedi.

Bünyamin Öztürk / Ankara

İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, aday adaylıklarında yaşanan yoğunluk nedeniyle başvuru süresinin bir hafta uzatıldığını açıkladı.

Belediye başkan adaylıkları ve Meclis üyeliklerine yapılan müracaatların 15 bine yaklaştığını ifade eden Seymen, "Aday adaylığı başvuru süreleri gayet iyi gidiyor. Güç birliği görüşmelerinden sonra belediye meclis üyeliği ve belediye başkan adaylıklarına müracaatlar yoğunlaştı. Bu nedenle başvuru süresini bir hafta uzattık. Başvurular 21 Aralık Cuma akşam saat 17.00'a kadar devam edecek. Türkiye genelinde belediye başkan adaylıkları ve belediye meclis üyeliklerine başvuru sayısı 15 bine yaklaştı" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinden İYİ Parti'ye başvurular olduğunu aktaran Seymen, merkezi sistem üzerinden başvuruları an ve an takip ettiklerini dile getirdi. Seymen şunları kaydetti: "Ülkenin sadece bir bölgesinden değil her bölgesinden partimize yönelik başvuru yoğunluğu yaşanıyor. Merkezi sistem üzerinden başvuruları takip ediyoruz. Büyükşehirler, il belediyeleri,  belde belediyeleri ve meclis üyeliklerine başvurular artarak devam ediyor. Hatta adaylarımızı açıkladığımız belediye başkanlıklarına dahi yeni başvurular oluyor. Hem partiye destek olmak adına hem belediye meclis üyeliğinde öne çıkmak adına başvuru yapanlar var. Özelliklede CHP ile yapılan iş birliği sonrası İYİ Parti'ye düşen illerde aday patlaması yaşanıyor. Bu hafta içerisinde ki müracaatlarla sayının 20 bini geçeceğini tahmin ediyorum."

İYİ Parti olarak 24 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye'yi 3 kez dolaştıklarının altını çizen Seymen, aday belirlemede izledikleri yolu şöyle açıkladı: "Başkanlık Divanımızdan, milletvekillerimizden, Genel İdare Kurulu ve kurucularımızdan oluşan heyetlerimizle Türkiye'yi 3 kez dolaştık. Bütün teşkilatlarımızı ziyaret ettik. İl ve ilçe başkanlarımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmeler sonrası hazırlanan raporlar genel merkezimize ulaştı. Yaptığımız ziyaretlerde kimin ön plana çıktığını belediye başkanı olarak kimi görmek istediklerini sorduk ve bunların notlarını aldık. Bunlar özel görüşmelerde yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerini aldık. Esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Bu çalışmalar sonucu zaten her yörede ön plana çıkan isimler belli oluyor. Profesyonel araştırma şirketleri de çalışma yürütüyor.  Tüm bu çalışmalardan çıkan sonuçlar bir araya getirilecek. " 

İlgili Haberler