İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı'ndan İsmail Ok'a tepki

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı'ndan İsmail Ok'a tepki
Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un İYİ Parti'den istifasına Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna tepki gösterdi. Tuna, düzenlediği basın toplantısında, "Ok'un Aidiyetten sonra hakkaniyetini de kaybettiğini gördük" şeklinde konuştu.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

İYİ Parti'den istifa eden İsmail Ok'a, Balıkesir Teşkilatı tepki gösterdi. İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, düzenlediği basın toplantısında Ok'un istifa gerekçelerini eleştirerek,  "İsmail Ok'un aidiyetten sonra hakkaniyetini de kaybettiğini gördük." şeklinde konuştu.

Nedim Tuna'nın açıklamaları şu şekilde;

Sayın Ok'un istifa gerekçesi olarak sıraladığı iddia ve istinatlar, beşeri ilişkilerin de demokrasi kültürünün de sınırlarını aşar niteliktedir. Balıkesir Milletvekili ve 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmamız nedeniyle sayın Ok ile birlikte siyaset yapmış bizlerin de bazı hususları aziz milletimizin dikkatine sunma vakti gelmiştir.

"BU GERÇEĞİN FARKINDA OLMAYABİLİR"

İYİ Parti, iktidar partisini sarsmış olan, "ceketimi assam kazanırım" nobranlığını temelden ve ilkeleri gereği reddeden siyasi bir ekip işidir. Bir başarı varsa, bunun ardında gecesini gündüzüne katarak emek veren teşkilat mensuplarımız ve bu çabayı teveccühü ile ödüllendiren seçmenlerimiz vardır. Sayın Ok, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından teşkilatlarımız ve seçmenlerimizle bağını kopardığı için bu gerçeğin farkında olmayabilir.

Fakat mevcut iktidarın Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye riske atan politikalarını ekonomide neden olduğu sıkıntılara cumhuriyet değerlerimize yönelen taarruzlara ve milletin maneviyatını düşürdüğü gölgelere karşı çıkarak kurulan İYİ Parti'yi asılsız ve mesnetsiz iftiralara muhatap kılma gayretini anlamamız, bunun ötesinde kabul etmemiz mümkün değildir.

"İYİ PARTİ'NİN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDEN VAZGEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Sayın Ok'un açıklamasında ifade ettiği gibi, sayın genel başkanımızdan tüm teşkilat mensuplarımıza kadar iyi ve cesur insanların Türk milliyetçiliğiden, Türk milletinin refahı hedefinden vazgeçmesi mümkün değildir. Bunu en iyi bilenlerden birisi de sayın Ok'un bizzat kendisidir. İYİ Parti'nin siyasi duruşu ülke meselelerine bakışı ilk günden bu yana milletimizce net bir şekilde bilinmekte ve tüm mensuplarımızca da titizlikle korunmaktadır.  Türk milliyetçisi bir genel başkanın liderliğinde verilen bu aziz ve kıymetli mücadelenin, başardıkça hedef haline geleceğini biliyoruz. Türkiye'nin siyasi iklimini değiştiren kararlı mücadelemizin kem gözler ve sinsi odaklarca akamete uğratılmaya çalışacağını biliyoruz.

"SOROS VAKFI İLK TAŞI İYİ PARTİ'NİN CAMINA ATAR"

Bilinmesini isteriz ki İYİ Parti bir cesurlar hareketidir. ve bu tür saldırılara karşı da tesurludur. 3 yıla yaklaşan bir süredir ellerinden geleni ardına koymayanların yıkamadığı bir inanç birliğini içimizden çıkacak bir vefasızlığın ve hadsizliğin zedemelesi asla mümkün değildir. İstifa gerekçesinde Soros Vakfı'ndan bahseden sayın Ok'a hatırlatmak isteriz ki, sözünü ettiğiniz o vakıf Türkiye'de siyaseti dizayn etme imkanı bulsa ilk taşı İYİ Parti'nin camına atar. Bölücü mihrakların taarruz edeceği ilk binalar İYİ Parti binalarıdır. Bu gerçek milletimizce bilinmekte ve bu nedenle cesurlar hareketine desteğini her geçen artırmaktadır. Bu sebeple İsmail Ok'un istifa gerekçesinde dürüstlük beklememiz hakkımızdır. İsmail Ok'un aidiyetten sonra hakkaniyetini de kaybettiğini gördük.