İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, projelerini anlattı: İlk hedefimiz yerelde iktidar olmak

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, projelerini anlattı: İlk hedefimiz yerelde iktidar olmak
İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, 'İlçemiz hem kentsel dönüşüm hem de fikirsel dönüşümle cazibe merkezi haline getirilmeli. İETT'ye metrobüs için başvuruda bulunduk' dedi.

SÜMEYRA KIRCA / YENİÇAĞ - ÖZEL HABER

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, Yeniçağ'ı ziyaret etti.  Büyükçekmece ile ilgili son gelişmeleri aktaran Başkan Burhan Karatosun, ilçenin sorunları ve çözümleriyle ilgili yoğun bir çalışma içine girdiklerini kaydetti. İlçede vatandaşın en çok ulaşımla ilgili sorun yaşadığını vurgulayan Başkan Karatosun, "Büyükçekmece'de halkın yüzde 86'sının İstanbul istikametinde çalışmasına rağmen ulaşım sorunlarının hiçbir şekilde çözülmediğini tespit ettik. Bu yönde 20 günlük bir süreçte imza kampanyası düzenledik, 2 bin 323 imza ile bugün İETT Genel Müdürlüğüne metrobüs talebimizi ilettik. Selimpaşa'ya kadar metrobüsün uzatılmasını istiyoruz. Onlar bu konuyla ilgili tekliflerimizi değerlendirip gerekenleri yapacaklarını söyledi. Metrobüs oluşuncaya kadar ring hatlarının oluşturulmasını istedik, bunu öncelikli olarak gündeme alabileceklerini, metrobüs için hem bütçe hem de Ulaştırma Bakanlığı izinlerinin, süreçleri ve prosüdürleri olduğunu, metrobüsü yapmak istediklerini ancak bunun bir süreç olduğunu söylediler" dedi.

İlçede nüfusun azlığından dolayı ticari hayatın da zayıf oldugunu kaydeden Burhan Karatosun, esnafın güçlenmesi için Büyükçekmece'yi cazibe merkezi haline getirmek gerektiğini söyledi. Karatosun şöyle konuştu:

"İlçemiz bir konut merkezi oldu ama bir iş merkezi olamadı. Yüzde 86'sı çalışan bir Büyükçekmece'nin yüzde 1'in altındaki rakamı ancak esnaflık yapıyor. Hepsi ilçenin dışında başka yerlerde maaşlı çalışıyorlar. Örneğin, Beylikdüzü'nde 200 metrekarelik bir dükkana 45 bin lira kira ödeyen işletmeci ayakta duruyor. Aynı metrekare büyüklükteki bir işletmeyi Büyükçekmece'dekiler 5 bin liranın üzerinde bir maliyetle karşılaştıklarında bu iş yeri en fazla 6 ay ayakta kalabiliyor. Çünkü ilçede nüfüs miktarı az, ulaşım ve cazibe merkezi olmayışı dolayısıyla diğer ilçelerden gelenlerin orada vakit geçirip esnaftan alışveriş yapması söz konusu değil. Hem kentsel dönüşüm hem de fikirsel dönüşümle burası bir cazibe merkezi haline getirilmeli."

Büyükçekmece'de İYİ Parti üyeliğine büyük bir rağbet olduğunu vurgulayan Başkan Karatosun, "17 Aralık itibariyle teslim almış olduğumuz ilçe teşkilatımızın 725 üyesi vardı, biz bu üye sayısı 2 bin 700'e kadar çıkarmış durumdayız. İlk hedefimiz yerelde iktidar olmak, biz ilçe belediyesini alacak kadar seçmen sayısına ve seçmenlerin ihtiyaçlarına cevap verecek kalitede bir çözüm üretemediğimizde Meral hanımın Ankara'da herhangi bir koltukta oturabilmesi mümkün değil, bunun bilinciyle halkımızla sürekli istişare halinde onlarla birlikte çalışıyoruz" dedi.

Her mahalleye bir temsilciyle beraber bir de kadın temsilci kazandıracaklarını belirten Burhan Karatosun, "Hedefimiz iktidar olduğu için kadınlarla birlikte çalışmadığımızda, evin temeli olan kadını öncelemediğimizde bizim herhangi bir seçim alma imkânımız olmayacaktır" dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI”

Büyükçekmece'de ulaşım dışındaki en büyük problemin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Başkan Burhan Karatosun, bu sorunla ilgili çözüm önerilerini ise şöyle anlattı:

"Ulaşım dışında acilen çözülmesi gereken kentsel dönüşüm sorunu var. Çünkü Büyükçekmece'deki yapı stoğunun yüzde 70'i 2000'li yılların öncesine ait, çoğu yapı ömrünü tamamlamış durumda. Ancak Büyükçekmece'nin profili biraz farklı, emekli insanlar ağırlıkta, evlerin fiyatı 200-300 bin lira civarında. Bunları müteahhite verdiğinizde yeni ev için üzerine bir de 300 bin lira istiyorlar. İnsanlar kendi imkanlarıyla ve krediyle yaptırmak zorunda kalıyor. Ekonomik kriz nedeniyle bunu da yaptıramıyorlar. Kentsel dönüşüme öncelik verilmesi gerek. Gerekiyorsa KİPTAŞ üzerinden yapılarak vatandaşın üzerindeki yükün hafifletilmesi, maliyetleriyle çözülmesi diye bir projemiz vardı ama bir karşılığı olmadı, çünkü bu projenin bir karlılığı yok sadece vatandaşa hizmet eden bir proje..."

“EN GÜZEL SAHİLE SAHİBİZ DEĞERLENDİREMİYORUZ”

İlçeyi cazibe merkezi yapmak için halı dokuma, bakır sanatı gibi Türkiye'de ölmeye yüz tutan sanatları getirmek gerektiğini kaydeden Burhan Karatosun, bu sayede gençlere iş fırsatı da sunulabileceğini de anlattı. Karatosun ilçedeki ekonomik sıkıntılara yönelik olarak ise; "Bir sahil kasabası olarak turizm ekonomisini canlandırmamız lazım, İstanbul'daki en güzel sahillerden birine sahibiz ama hak ettiği değeri veremedik. Sahilleri hala betonlaştırmaya çalışıyorlar, insanlar biraz kumsal görmek istiyor.Bunlar yanlış politikalar. İstanbul'un ikinci güzel sahiline sahibiz ama bunu ekonomik anlamda değerlendiremiyoruz" dedi.