İYİ Parti-CHP görüşmesi sonrası iki partiden ortak açıklama

İYİ Parti-CHP görüşmesi sonrası iki partiden ortak açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası CHP ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Mustafa Cihan Paçacı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimde ittifaka ilişkin görüşeceği duyurulmuştu.

4-404.jpg

İYİ Parti heyetinde Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu; CHP heyetinde Bülent Tezcan, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı bulunuyor. 

2-20181113214041.jpg

Ankara adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş, dün parti liderlerine seslenerek, “Önce siyasi parti liderlerinin bu konuda mutabık olup olmadıklarını, Ankara’da mutabakat gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini bakmak lazım. Ondan sonra adaylık konusunda kararımı vereceğim” demişti.

Kılıçdaroğlu, görüşme başlangıcında Akşener’e “OSTİM ziyaretiniz nasıl geçti?” diye sordu. Akşener, “Çat kapı ziyaretleri çok severim. Gayet güzeldi” yanıtını verdi.

Heyetler arası görüşme sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in başbaşa görüşmesi sona erdi. İki liderin başbaşa görüşmesi 1.5 saat sürdü.

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

PAÇACI: MİLLETİMİZ UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN

Görüşmenin ardından basına açıklamayı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptılar. İki genel başkanın Türkiye’nin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunduğunu söyleyen Torun ile Paçacı sorulara genel yanıtlar vermeyi tercih ettiler.

İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı, “Milletimiz şu an itibariyle geleceğinden umutlu değildir. Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek ortak mutabakatı temin etmiştir. Milletimiz umutsuzluğa kapılmasın. Bu toplantı hem CHP hem İYİ Parti olarak geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlamıştır” diye konuştu. Paçacı “yerel seçimde olası işbirliği” sorusuna yanıt olarak ‘genel bir görüş alışverişinde bulunulduğunu’ söylemekle yetindi.

TORUN: ADAYLAR KONUSUNA GİRİLMEDİ

“Çözüm üretmemiz gereken konular var, genel bir değerlendirme yaptık” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş’ın görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusuna “Adaylar konusuna girilmedi. Genel bir değerlendirme yapıldı” sözleriyle yanıt verdi.

Bundan sonrası için bir teknik heyet oluşturulacak mı sorusuna karşılık ise Cihan Paçacı, “İhtiyaç hasıl olduğunda yapılır” dedi.

İlgili Haberler