İYİ Parti: EYT mücadelesine sonuna kadar destek vereceğiz

İYİ Parti: EYT mücadelesine sonuna kadar destek vereceğiz
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, EYT'lilerin mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

İYİ Parti emeklilikte yaşa takılanların sorunları için Meclis'e araştırma önergesi vermişti.

EYT önergesinin AKP'nin ret oyu vermesine rağmen, MHP'nin de içinde bulunduğu 5 partinin evet oylarıyla Meclis'te görüşülmesine karar verilmişti. 

Akşam saatlerinde tekrar yapılan oylamada bu sefer MHP çekimser oy kullanmış ve EYT önergesi Meclis gündeminden çıkarılmıştı. 

Bu gelişmeler ışığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olayın kendi tasarladığının dışında olması gerekçesiyle Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden almıştı. 

İYİ PARTİ: EYT MÜCADELESİNİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, emeklilikte yaşa takılanların haklarının verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Verdiğiniz mücadele bir hak mücadelesidir. 3-5 oy meselesi değildir. Benzeri görülmemiş bir mücadele vermektesiniz. Sizin mücadeleniz son dönemlerin en dinamik sivil toplum mücadelesi haline gelmiştir. Hak verilmez, alınır. İYİ Parti olarak hep sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sözümüzün ve kanun teklifimizin arkasındayız. Bu sorunu çözecek adım kimden gelirse gelsin destekleyeceğiz. Emeklilik haklarınızın teslim edilmesi iade edilmesi için sizinle beraberiz. Mücadelenizi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler