İYİ Parti geldi, kötüler gider

Türkiye'nin heyecanla ve merakla beklediği Meral Akşener'in partisi İYİ PARTİ adı ile dün saat 12.30 itibarı ile resmen kuruldu.

İçişleri Bakanlığı'nın "inceleme krizi çıkaracağı" şeklindeki duyumlar üzerine İçişleri eski Bakanı Meral Akşener 5 milletvekili ile bakanlığa giderek İYİ Parti'nin başvuru klasörlerini saat 9.30'da kendisi teslim gitti.

Meclis eski Başkanvekili ve İçişleri eski Bakanı olmasına rağmen Meral Akşener ve yanındaki 5 milletvekili bakanlığa "Protokol" kapısından değil "Personel" kapısından alındılar.

Gazeteciler ise bakanlığın bahçesine dahi alınmadılar.

Bugüne kadar hiçbir partinin başvurusunda yapılmayan bir uygulama yapıldı. Bakanlık Genel Sekreteri Türker Öksüz, "Dosyalarınızı inceleyeceğiz öğleden sona size haber veririz 'Alındı Belgesi' hazır olduğunda" dedi.

Siyasi Partiler Yasasının 8. maddesine göre hazırlanan dosyalar 3 kopya halinde İçişleri Bakanlığı'na teslim ediliyor. Bir kopya Bakanlıkta kalırken bir kopya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir kopya ise Yüksek Seçim Kurulu'na gönderiliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise Siyasi Partiler Yasası'nın 10. maddesine göre dosyadaki bilgileri inceliyor ve varsa eksik 15 gün içinde tamamlanması şartı ile parti yönetimine resmi yazı ile tebliğ ediliyor.

Nereden biliyorsunuz diye soracak olursanız bu işlemleri 2002 yılında tek başıma Genç Parti adına yaptığım için biliyorum derim.

Benim başvurum sonrası dönemin Genel Sekreteri Mete Gürbüz bilgisayarından mevcut partilerin isimlerinin kontrolünü "aynı isimle mükerrer parti olmasın" diye kontrol ederek Genç Parti için "Alındı Belgesi"ni yaklaşık 5 dakikada bana teslim etti.

Akşener ve milletvekilleri İçişleri Bakanlığı'ndan ayrılarak saat 10.30'da başlayacak tanıtım ve kuruluş toplantısı için Nazım Hikmet Kongre Merkezi'ne geldiler.

Kongre salonuna sığmayan on binlerce kişinin sevgi gösterileri altında Akşener salona zor girebildi.

Akşener'in konuşmasındaki dikkat çeken noktalar şöyleydi:

-              2002 seçimleri, milletimizin, yolsuzluk-yasaklar ve yoksulluk olarak tanımladığı toplumsal sorunlarından çıkma arayışıdır. Bu beklentiler, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara taşımıştır...

-              Ancak, 2007'den itibaren "vizyonsuz bir güce" dönüşmüştür. Vizyonsuz güç ise yıkıcıdır.

-              Devlet organizasyonundaki denge ise, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanı seçimiyle gevşemiş, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanı seçimi ile de, tam olarak ortadan kalkmıştır.

-              Post Modern Millî Şef dönemi, sürdürülebilir değildir.

-              Milletimiz, kararmakta olan ufkumuzu, "İyilik Güneşi" ile aydınlatmaya, ileriye bakmaya azimlidir.

-              İYİ adalettir. İYİ kararlılıktır. İYİ umuttur. İYİ gelecektir. İYİ bilgidir. İYİ zenginliktir. İYİ cesarettir. İYİ medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer.

-              "Atıyorum Seni -Seç Beni" modeli kaldırılacaktır.

-              Genel merkezin, seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç, seçimle gelen, seçimle gidecektir.

-              Milletvekili ve diğer siyasi mevkilere aday belirlenmesi, üye ve hatta seçmen tercihlerinin etkin olacağı bir şekilde düzenlenecektir.

-              FETÖ ihanet şebekesi, sadece 15 Temmuz değil, 2004'den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür. 

-              15 Temmuz tam anlamıyla bir "Devlet Etme Zafiyetidir"

-              Millet, devleti sokaktan toplamıştır.

-              BU BİR İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR.

-              BU İNSANIMIZ İÇİN, BİR ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜDÜR.

-              BU DEVLETİMİZ İÇİN, BİR İTİBAR YÜRÜYÜŞÜDÜR.

-              BU MİLLETİMİZ İÇİN, BİR DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜDÜR

-              BU, GÜÇLÜ TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜDÜR.

-              Başaracağız İnşallah ve TÜRKİYE İYİ  OLACAK

Son sözü şu slogan ile bitirelim:

GÜNEŞ DOĞDU AMPUL SÖNER, İYİ PARTİ GELDİ KÖTÜLER GİDER.

Yazarın Diğer Yazıları