"İYİ Parti geliyor, kötüler gidecek"

"Kurulamaz" dendi, "bir avuç eski MHP'li" dendi, "kadın başarılı olamaz" dendi ama Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti 1 Nisan pazar günü seçimlere resmen katılma hakkını kazanmak için gerekli genel kurul toplantısını yapacak.

İYİ Parti tescil oluyor ve seçime girme hakkını resmen kazanıyor.

"Düşman çatlatır" denir ya Meral Akşener il il ve ilçe ilçe gezerek İYİ Parti teşkilatlarını tek tek kurdu ve sıra genel kurul ile İYİ Parti'yi taçlandırmaya geldi.

"Korkunun ecele faydası yok, İYİ Parti geliyor, kötüler gidecek" diyen Meral Akşener delegelerinin karşısına genel başkan adayı olarak çıkacak.

Başka aday var mı bilemem ama olsa da olmasa da Meral Akşener İYİ Parti Genel Başkanı seçilecek.

İşte 2 Nisan sabahından itibaren Türk siyaset sahnesinde seçimlere girme hakkını İYİ Parti elde edecek.

"Millî Merkez" sloganı ile dört eğilime İYİ Parti'nin kapılarını açan Akşener'e sadece kadınlar değil gençler, yaşlı erkekler de büyük destek veriyor ve ilgi gösteriyorlar.

2 liderin izinde

Merhum Turgut Özal ile merhum Süleyman Demirel'in partileri DYP ve ANAP'ın tabanından büyük destek gören İYİ Parti, MHP ve AKP'nin küskünlerinin de umudu oldu.

Tek adam sistemi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı güçlendirilmiş demokratik parlamenter rejimi savunan İYİ Parti, 1 Nisan Genel Kurul'unda 2019'a yönelik diğer stratejilerini de ortaya koyacak.

Öncelikle şunu vurgulamak gerekir ki cesur yürek Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı adaylığını çok net ve kararlılıkla ortaya koydu.

Hatta hedefinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmek yani milletvekili seçilmek değil, ülkeyi idare etmek olduğunu açıklayan Akşener bu amaçla milletvekili adayı da olmayacağını açıkladı.

Delegeler sadece Akşener'i değil elbette, İYİ Parti delegelerini, parti üst yönetimini de seçecekler.

İyi Parti'nin teşkilatlarını nakış işler gibi tek tek bizzat kuran Meral Akşener'in en önemli yardımcısı kuşku yok ki Koray Aydın oldu.

Koray Bey'in MHP şapkasını Balgat'ta bıraktığı ve "Millî Merkez" siyasetine uygun bir teşkilat kurulması konusunda başarılı olduğu ortaya çıktı.

Aytun Çıray, Genel Sekreterlik görevini eksiksiz ve özveri ile ortaya koyarken İYİ Parti'nin medyada yer almasında da çok büyük katkı sağladı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ yılların deneyimi ile İYİ Parti stratejilerine imza atarak çok önemli bir katkı sağladı bugünlere gelinmesinde.

İYİ Parti artık görüldü ki bir kitle partisidir. Halkın umutları için iyi bir seçenek, Türk siyaseti için iyi bir renk ve örnektir.

Unutmamak gerekir ki İYİ Parti gerek maddi gerek manevi açıdan bağlı ya bağımlı değildir. Tamamen kendi kaynakları ile özveri ile kurulan ve siyaseten kimseye diyet borcu olmayan bir partidir.

Yani yerli ve millî tanımına da en uygun bir partidir.

Çünkü devletin bütçesinden dahi tek kuruş yardım almamıştır.

Genel kurul İYİ Parti için Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetecek kadroların seçimidir.

Türk halkının sorunlarının çözümü için ortaya konulacak yol haritasının tescil edilecek yeri İYİ Parti genel kurulu olacaktır.

Ve Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde olduğunu da İYİ Parti genel kurulu tescil edecektir.

***

Yeni Mesaj Gazetesi'nden açıklama

Orhan Uğuroğlu'nun 25 Mart 2018 tarihli köşe yazısında  Yeni Mesaj Gazetesi'ni "yandaş" gazeteler arasında gösteren metin yer almıştır. Yeni Mesaj Gazetesi; Basın Yayın İlkelerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, toplumun milli ve manevi değerleri ile Anayasa'nın Genel Esaslar kısmında yer alan ilkelere, demokratik kurallara ve kişi haklarına uygun olarak yüce milletimizin birlik ve beraberliğimize uygun yayın yapan bağımsız ve tarafsız ulusal bir gazetedir. Yeni Mesaj Gazetesi; Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Atatürk'ün yandaşı ve yılmaz savunucusudur. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. Yeni Mesaj Gazetesi adına Av. Kâzım Üstün

Yazarın Diğer Yazıları