Akşener’den iktidara çok sert ekonomi çıkışı. Ekonomik yıkımın sebebi bu fantastik üçlü

Akşener’den iktidara çok sert ekonomi çıkışı. Ekonomik yıkımın sebebi bu fantastik üçlü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmanın videosunu sosyal medya sitesi Twitter üzerinden paylaştı. Akşener, ekonomiye binen yükün toplam maliyetinin en az 940 milyar lira olduğunu ve bunun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan, Nureddin Nebati ve Berat Albayrak olduğunu dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya sitesi Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya sitesi Twitter üzerinden grup toplantısında yaptığı konuşmadan bir kesiti “Kayınpeder, Damat ve Nebati’den oluşan, güldürmeyen komedi dans üçlüsünün dahiyane fikirlerinin ülkemize maliyeti en az 940 milyar lira.

Bu fantastik üçlü, bu parayı eşsiz ekonomi vizyonlarıyla saçıp savuruyor.

Her zamanki gibi yine olan; milletimize ve memleketimize oluyor.” sözleriyle takipçileriyle paylaştı.

Akşener, her geçen saati, günü ve haftayı yeni bir problemle geçirdiklerini vurgulayarak,

“Aziz milletim, ülkemizde geçen her saati, yeni bir krizin eşiğinde tedirginlikle bekliyoruz. Her geçen günü, yeni bir zamla açıyor, yeni bir kaygıyla bitiriyoruz. Her geçen haftayı da, ''Bay Kriz'' ve Nebati Bakan’ın, saçma sapan açıklamalarını dinleyerek geçiriyoruz. Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz hafta, bütçe verileri açıklandı. Ve biz de, bu vesileyle, AK Parti iktidarının; KOBİ’lerimize, esnaflarımıza, ihtiyaç sahiplerine bakışını, bir kez daha görme fırsatı elde ettik” sözlerini söyledi.

KKM SİSTEMİ İÇİN HARCANAN PARA SOSYAL YARDIMLARININ İKİ KATINDAN FAZLA

Akşener, Kur Koruma Mevduat (KKM) sistemi içinde ödenen paraların, çiftçi ve öğrencilere ayrılan paranın toplamından daha fazla olduğuna dikkat çekerek KKM sisteminin ülkemize olan maliyetine dikkat çekti.

 Akşener, ''Bay Kriz’in bütçesinde; ülkemizdeki tüm çiftçilere ve öğrencilere ayrılan paranın, “Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ne” ödenen paradan, daha az olduğuna, ibretle şahit olduk. Yanlış duymadınız. Sözüm ona “Yeni Ekonomi Modeli’nde”, Türk Lirası çakılmasın diye icat ettiği, “Kur Korumalı Mevduat Sistemi” ucubesi için ödenen para; tarıma ve öğrenci burslarına ödenen paranın, toplamından daha fazla. Hatta bu sisteme ödenen para, sosyal yardımların, iki katından bile fazla! Maalesef bu gidişle, “Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin” ülkemize maliyeti, 230 milyar lirayı bulacak. Bu parayla, ülkemizin birçok problemini, rahatlıkla çözmek varken, Bay Kriz ve arkadaşları, sırf fantastik fikirleri, bir gün daha yaşayabilsin diye, bu ülkenin kaynaklarını, heba ediyor. Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin. “ diye konuştu.

ÜSTAD “DAMAT BAKAN”

Meral Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da değindi. Albayrak’ın ülkeyi dolar ve altın üzerinden borca soktuğunu hatırlatan Akşener; Albayrak’ın bu “dahiyane” fikirle ülkeyi 710 milyar lira borçlandırdığını söyledi. Akşener

Bu arada, biliyorsunuz, bir de Nebati Bakan’ın üstadı, Damat Bakan vardı… Hatırlarsınız, o da, affını istemeden önce, yine dahiyane bir fikirle, bu ülkenin hazinesini, dolar ve altın üzerinden borca sokmuştu.

Akşener, “Peki, bu muhteşem borçlanma stratejisinin maliyeti, ne kadar oldu biliyor musunuz? Bugün itibarıyla, 710 milyar lira. Yanlış duymadınız. Bir Damat Bakan kolay yetişmiyor. Nebati Bakan’ın daha gideceği çok yol var. Bu 710 milyar liranın, 110 milyar lirasını ödedik, Bugünün parasıyla, ödeyeceğimiz 600 milyar lira daha var“ diyerek ülkeye binen borç yükünü vurguladı.

“KOMEDİ DANS ÜÇLÜSÜNÜN” TOPLAM MALİYETİ 940 MİLYAR LİRA

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve eski Hazine ve Maliye Bakanı, damat Berat Albayrak’ın “dahiyane” fikirlerinin ülkeye toplam maliyetinin en az 940 milyar lira olduğunu açıklayarak, bu miktarın toplanan yıllık vergilerin neredeyse yüzde 90’ı olduğunu açıkladı. Akşener, sözlerini  “Yani Kayınpeder, Damat ve Nebati’den oluşan ve artık pek de güldürmeyen, bu komedi dans üçlüsünün, dahiyane fikirlerinin, ülkemize maliyeti, en az 940 milyar lira. Bu para, ülkemizin vatandaşından, şirketlerinden, bir yıl boyunca toplanan vergilerin, neredeyse yüzde 90’ı. Yani vatandaşımız ve şirketlerimiz, hiç durmadan çalışıyor, çabalıyor. Bu fantastik üçlü de, bu parayı, eşsiz ekonomi vizyonlarıyla saçıp savuruyor.” Diyerek bitirdi.

İlgili Haberler