Meral Akşener: KPSS ile ilgili iddiaların ve şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız

Meral Akşener: KPSS ile ilgili iddiaların ve şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının ardından bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı yönündeki iddia hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Geçen Pazar gerçekleşen KPSS sınavının ardından ortaya atılan "bazı soruların daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı" yönündeki iddia geniş yankı uyandırdı. ÖSYM tarafından yalanlanan iddiaya ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''den geldi. Konu hakkında yapılan açıklamaların şaibeli olduğunu belirten Akşener, "Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz" dedi.

Akşener Twitter''dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz;

Tekrarını kabul etmeyiz!

Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz!

KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız."

NE OLMUŞTU?

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının ardından bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddia edildi. KPSS''ye ilişkin bu iddia sosyal medyada gündem olurken, CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı''nın cevaplandırması talebi ile TBMM''ye soru önergesi verdi. Öte yandan ÖSYM''nin konuya ilişkin açıklamasında iddiaların asılsız olduğu belirtildi.


 

İlgili Haberler