İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den örnek Cumhuriyet Bayramı mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den örnek Cumhuriyet Bayramı mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı mesaj ile kutladı. İYİ Parti lideri Akşener, “Bu toprakların Türk yurdu olduğunu ve bu gerçeğin ezelden ebede değişmeyeceğini unutanlara, unutmak isteyenlere ya da unutturmaya kalkanlara bıkmadan, usanmadan hatırlatacağız” dedi.

Cumhuriyet’in 7. yıl dönümü dolayısıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yazılı bir mesaj yayınladı.

İYİ Parti lideri mesajında, "Binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine, 97 yılda nakış nakış örülerek giydirilen Cumhuriyet zırhının yara almasına asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Akşener’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Büyük Türk Milleti; Büyük fedakârlıklarla bir mucizeye imza atan aziz ecdadımızın emaneti Cumhuriyetimiz, 97 yaşında.

Cumhuriyet, ödediği bedeller düşünüldüğünde, Türk Milleti için, yalnızca bir idare şekli değildir.

Cumhuriyet; Mazlum milletlere örnek olan bir kurtuluş öyküsünün tacıdır. Cumhuriyet; Herkes “Bitti” derken, ayağa kalkan ve yedi düveli dize getiren Türk Milleti’nin, büyük mücadelesinin son imzasıdır. Cumhuriyet;

İstiklal Marşı’nda, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” diyebilen inanmışlığın, yeniden inşa ettiği Türk Devleti’dir.

Cumhuriyet; İdareyi, bir kişinin iki dudağı arasından alıp, millet iradesine teslim eden medeniyet köprüsüdür. Binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine, 97 yılda nakış nakış örülerek giydirilen Cumhuriyet zırhının yara almasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, bu toprakların Türk yurdu olduğunu ve bu gerçeğin, ezelden ebede değişmeyeceğini unutanlara, unutmak isteyenlere ya da unutturmaya kalkanlara, bıkmadan, usanmadan hatırlatacağız.

Başta, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.29 Ekim 1923 günü, dünyayı şaşırtan heyecanı paylaşıyor ve tekrarlıyorum; Yaşasın Cumhuriyet !"

aksener-paylaim.jpg

elgulsuwmam-7sv.jpgelgulsqxgaanyw7.jpg