İYİ Parti Grup Toplantısı'nın ardından... Âşık Mahsuni'nin oğlu rozet taktı, Twitter "Atatürk" mesajlarıyla yıkıldı

İYİ Parti Grup Toplantısı'nın ardından... Âşık Mahsuni'nin oğlu rozet taktı, Twitter "Atatürk" mesajlarıyla yıkıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert tepki gösterdi. "Tarihte Atatürk'e düşman olup da Türk'e dost olan görülmemiştir" diyen Akşener, partililerle birlikte Atatürk'ün ruhuna Fatiha okudu. Akşener, Aşık Mahsuni Şerif'in oğlu Emrah Mahsun'a da İYİ Parti rozeti taktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener konuşmasının önemli bir bölümünü Ayasofya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili tartışmalara ayırdı.

Ayasofya'nın ibadete açılması, siyasete ise kapatılması yönünde yaptığı uyarıyı hatırlatan Akşener, "Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar. Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir." dedi.

Akşener, Atatürk'ün Asya’dan Avrupa’ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurdu olduğunu belirterek, "Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr’i yırtıp atanlarla gurur duyun." şeklinde konuştu.

Ayrıca Meral Akşener, ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Emrah Mahsun'a da İYİ Parti rozeti taktı. Rozeti takıldıktan sonra Atatürk’e teşekkür eden Emrah Mahsun, kürsüden şu ifadeleri kullandı:

Ben siyasetten, politikadan pek anlamam. Biz saz çalıp türkü söyleriz. Rahmetli Ayşen Gruda ablamızın dediği gibi “Konuşmaya korktuğunuz ülkede yaşamayı nasıl becereceksiniz?” Biz yaşamak istiyoruz.

Meral Akşener’e teşekkür eden Mahsun sözlerini “Yanınızdayım Başkanım.” diyerek tamamladı.

Sosyal medyada gündem olan grup toplantısının ardından partililer de çok sayıda paylaşımda bulundu.

ahmet-celik-012.jpgberna-sukas-001.jpgyasin-ozturk.jpgunzule-aslan.jpggizem-albas.jpgaylin-cesur-001.jpgahmet-erozan.jpgiyi-gelecek.jpg