İYİ Parti: "Hukuki ittifak bitti, demokrasi ittifakı sürecek"

İYİ Parti: "Hukuki ittifak bitti, demokrasi ittifakı sürecek"
Millet İttifakı'nın sona erdiğini açıklaması üzerine gelen yorumları değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Biten hukuki ittifaktır. Demokrasi için ittifak ise devam edecek" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, CHP ve Saadet Partisi ile ittifakın sona erdiğine ilişkin açıklaması konusunda yorumlar yapıldığını belirtti.

Sözcü'nün haberine göre Çıray, yaptığı açıklamada, "Biten hukuki ittifaktır. Demokrasi için ittifak ise devam edecek" dedi.

Partilerle ittifakın 24 Haziran seçimleri için olduğunu vurgulayan Çıray şunları söyledi:

KOALİSYON DEĞİLDİ

Seçim bitince ittifak da hukuki olarak ve doğal biçimde sona erdi. İYİ Parti diğer partilerle seçim işbirliği yaptı, koalisyon yapmadı. Ancak parlamenter sisteme dönüş için veya desteklediğimiz bir kanun konusunda CHP ve SP ile yine işbirliği yaparız. Gün gelir ülke çıkarları için, CHP'nin bir önerisini de destekleriz. Her parti kendi fikrini savunur, plan ve programını uygular. Ama ülke menfaati için de işbirliği yapar, ittifak demokrasi bağlamında devam edecektir.

ÜLKE ÇIKARLARI

Bu ittifak, seçimlerin sona ermesiyle birlikte neticelenmiştir. İYİ Parti kendi tüzael kişiliği altında siyaset üretecek. Biz hiçbir partinin yedeği değiliz. Ayrı bir hükmi şahsiyetiz. Farklı görüşlerimiz olduğu için de farklı bir siyasi parti çatısı altındayız. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda seçim iş birliği yaptığımız partilerle çeşitli platformlarda bu işbirliğini sürdürürüz. TBMM Genel Kurul çalışmaları olur, Meclis komisyonları olur, ittifak işbirliği ittifakı olarak devam eder.

 

İlgili Haberler