İYİ Parti İl Başkanı Özgökçe Kapıköy'deki son durumu anlattı

İYİ Parti İl Başkanı Özgökçe Kapıköy'deki son durumu anlattı
İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, Kapıköy Sınır Kapısı’nın salgın nedeniyle uzun süredir kapalı kalmasının kabul edilmez olduğunu ve diğer sınır kapılarının açık olduğunu hatırlatarak yapılan çifte standartın kent ekonomisine büyük darbe indirdiğini söyledi.

İYİ Partili Özgökçe'den Kapıköy çağrısı

Gökhan Aybe- VAN / YENİÇAĞ 

İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, yaptığı yazılı açıklamada; dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı 20 Mart 2020 tarihinden bu yana kentin önemli ekonomik aktörü olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı tutularak, kentteki esnafın cezalandırılmak istendiğini ifade etti.

İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, devamın da sözlerini şöyle sürdürdü:

“Salgından dolayı sınır kapılarının ülke genelinde kapalı tutulmasının hemen ardından süreç içerisinde diğer sınır kapılarının açıldığı kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Diğer sınır kapılarının açılmasına yönelik hükümet kanadındaki gayret ve dirayet ilimiz nezdinde maalesef gerçekleşmemiştir. Bu minvalde kentteki birçok sivil toplum kuruluş ve esnaf, yaşanan mağduriyeti dillendirse de kentin hükümet temsilcileri soruna kulağını tıkayarak edata üç maymunu oynamıştır. Gelinen noktada kentteki iktidar vekilleri, il ve ilçe başkanları kentte hizmet noktasında sivil toplum kuruluşlarının, esnafın, halkın talep ve beklentilerini görmezden gelerek yaşanan mağduriyete sırtlarını çevirmişlerdir. Bu durum bizlere kentteki hükümet kanadının hizmet noktasında samimi olmadığını, halkın talep ve önerilerinin bir önem arz etmediğini göstermektedir” 

iyi-parti-il-baskani-selim-ozgokce.jpeg

İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasına yönelik kentteki önemli sivil toplum kuruluşlarının çağrılarına, hükümet kanadının yerel temsilcileri tarafından kulak tıkanarak çözüm üretemediğini ifade etti: Özgökçe, “Kentteki hükümet temsilcilerine şu soruları yöneltmekte fayda olduğuna inanıyorum. Yaklaşık olarak 10 aylık bir süredir kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı’na uygulanan ekonomik ambargo nedeni ne? Keza salgın nedeniyle sınır kapıları açılmıyorsa neden diğer sınır kapılarına ayrı bir muamele uygulanıyor? Her defasında yapılan yatırıma methiyeler dizen hükümet kanadı temsilcileri neden kentin talep ve önerilerini kulak arkası ediyor, neden halkın yaşadığı mağduriyet ve taleplerine cevap veremiyor? İlimizdeki en önemli ekonomik aktörün bu denli kulak arkası edilmesi kabul edilemez. Ülkemizdeki diğer sınır kapıları açıkken ilimize uygulanan ekonomik ambargo halkımızın ve esnafımızın takdirine kalmıştır. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması, ekonomik kalkınma açısından yerel ve ulusal anlamda büyük önem arz etmektedir. İYİ Parti Van İl Başkanlığı olarak, diğer sınır kapılarına uygulanan ayrıcalığın ilimize de uygulanması ve tedbirler doğrultusunda kısa süre içerisinde açılması yönündedir” diye ifade etti.

"EKONOMİYE BÜYÜK KATKISI OLAN KAPI AÇILMALI" 

İYİ Parti Van İl Başkanı Özgökçe, son olarak şunları belirtti:

“Kentteki önemli bir sivil toplum kuruluşunun yapılan sayısız çağrılarının kayıtsız kalmasının ardından Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasına yönelik ziyaret gerçekleştirerek ‘dua’ etmeleri kentin içinde bulunduğu durumu açıkça ortaya koyuyor. Bu kent bu kadar çaresiz bırakılmamalı. Bu trajikomik hadisenin yaşanmasının tek sorumluları sürekli dile getirilen bir mağduriyete sırtını dönen hükümet kanadı ve temsilcileridir. Şu zamana kadar yapılan sayısız çağrı karşılıksız kalmışsa ortada ciddi bir muhataplık ve sahiplik eksikliği olduğu sonucu ortaya çıkmıştır. Diğer kapılar açıkken bu kapının kapalı olması, tedbirli olarak kullanılmaması bir cezalandırmadan başka bir şey değildir. Dileriz ki kent ekonomisine büyük katkı sunan Kapıköy Sınır Kapısı’na uygulanan çifte standartın kaldırılarak; ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan sınır kapısının bir an evvel tedbirler doğrultusunda açılmasıdır"