İYİ Parti İl Başkanları, iş birliğini Yeniçağ’a değerlendirdi!

İYİ Parti İl Başkanları, iş birliğini Yeniçağ’a değerlendirdi!
CHP ile iş birliğinde anlaşarak yerel seçimlere gitme kararı alan İYİ Parti’de, Sakarya ve Balıkesir İl Başkanları illerdeki son durumu ve iş birliği kararını Yeniçağ’a değerlendirdi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde CHP ile iş birliği kararı alan İYİ Parti’de seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

CHP’nin İYİ Parti’yi destekleyeceği illerden olan Sakarya ve Balıkesir İl Başkanları, iş birliğini ve vatandaşın yaklaşımını Yeniçağ’a değerlendirdi.

CHP ile iş birliğinin Sakarya’da olumlu karşılandığını söyleyen Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, “CHP İl Başkanı da tabanına anlatması gerekenler olacaktır tabiki. Tabanın bunu anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. CHP seçmeninden yoğun bir şekilde destek alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 “Sakarya’nın belediye olarak alınması çok önemli” diyen Kılıçaslan “AKP’nin kalesi denilebilecek 4-5 şehirden birisidir Sakarya. Burada alınacak bir başarı aslında AKP’nin Türkiye genelindeki başarısızlığının işareti olacak. Burada Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy yüzde 70 son genel seçimlerde. Biz çalışmalarımızı yaparken kişisel eleştirilerde bulunmak yerine yapılan işleri eleştirmeyi tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Halkın büyük bir beklentisi olduğunu dile getiren Kılıçaslan, “Sakarya tarım ve fındık şehri. Bu anlamda çok ciddi şikayetler var. Sanayi ile ilgili de büyük sıkıntılar, şikayetler var. Son zamanlarda işten çıkarmalar da başladı. Bunların hepsinin bize olumlu döneceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP ile görüşmelere başlayacaklarını söyleyen İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “Yerel menfaatlerden daha çok ülke menfaatleri ön planda tutulmalıdır. Dolayısıyla biz Balıkesir’de İYİ Parti’yle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın alınabileceğini düşünüyoruz. CHP ile yapılan iş birliği diğer partilerin de ayarını bozdu. Ülkemizin ortak değerleri hakkında CHP ile aynı değerleri paylaşıyoruz” dedi.

İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve aynı zamanda Balıkesir Milletvekili olan İsmail Ok’a CHP tabanının yabancı olmadığını da hatırlatan Tuna, sözlerine şöyle devam etti: “Şuan Türkiye’de İYİ Parti’nin alabileceği en şanslı il Sakarya. Hem adayından dolayı hem de seçmen profilinden dolayı. Adayımız İsmail Ok, bir önceki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız vekilimiz Sayın Ok’un elini kaldırıp Büyükşehir Belediye Başkanı ilan ettiğinde şunu söyledi: ‘Balıkesir’in anahtarını istiyorum’ demişti. Biz de bunun sözünü verdik. Yerel seçimler sonrasındaki ilk grup toplantısında Balıkesir’in anahtarını Genel Başkanımıza takdim edeceğiz”

İlgili Haberler