İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Erzurum, Ardahan ve Kars

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Erzurum, Ardahan ve Kars
İYİ Parti Erzurum, Ardahan ve Kars İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Erzurum, Ardahan ve Kars il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

"ADAYLARIMIZ DİĞER PARTİLERDEN FARKLI"

Erzurum’un zor bir bölge olmasına rağmen olumlu tepkiler alındığını söyleyen İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu, “485 kadının katılımıyla anneler günü programı yaptık. Genel idare kurulu üyelerimiz de gelmişti. Yani beklentimizin üzerinde bir katılımdı. Olumlu tepkiler alıyoruz. Bildiğiniz üzere burası zor bir bölge… AKP-MHP’nin yüzde 85 bağı vardı. Buna rağmen iyi karşılık buluyoruz. Seçim sonuçlarında da bunu çok net göreceğiz. Beklediğimizin üzerinde bir oy alacağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

Adaylık başvurusunda bulunan isimlerin kentte büyük ses getirdiğini belirten Dumlu, “18 milletvekili aday adayımız var. Erzurum’dan 6 milletvekili çıkıyor. 3 katı bir başvuru gerçekleşti. Diğer partilerden farklı aday profilimiz var. Erzurum’un tanınmış, önemli isimleri. Aralarında eski siyasetçi, iş dünyasından isimler yer alıyor. Millet İttifakı da, hem bizim partimize hem de seçim için işbirliği yapılan partilere heyecan getirdi” şeklinde konuştu.

"SANDIĞA OLUMLU YANSIYACAK"

Hem partiye hem de genel başkan Meral Akşener’e büyük bir teveccüh olduğunu söyleyen İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Sebahattin Sarıçam, “Ardahan küçük bir yer. Toplumun her kesimiyle irtibattayız. Hepsi dostlarımız. Herkesten veri almaya çalışıyoruz. Taşralarda bile İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e karşı görülmemiş bir sempati var. İttifakı tabanda farklı karşılayanlar oldu. Ama biz insanlara tek tek anlattık. Bunun demokrasi için olduğunu, Cumhur İttifak’ının karşısında bir ittifak olmasının şart olduğunu vatandaşlarımıza gerekçeleriyle söyledik. CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu ittifakın ben sandığa olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İttifakı oluşturan partilerle sandık güvenliği için ortak çalışmalar yapıyoruz. Bilgi alışverişi bulunuyoruz” diye konuştu.

"KUTUPLAŞMA ORTAMINI KIRDI"

Millet İttifakı’nın Kars’ta büyük avantaj elde ettiğini belirten İYİ Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya şöyle konuştu: “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi hem İYİ Parti’ye hem cumhurbaşkanı adayımıza ilgi var. Son derece iyi gidiyor çalışmalarımız. Aday adaylarımızı geçtiğimiz gün tanıttık. Tanıttığımız adaylar da çalışmaya başladılar. İlçe ilçe geziyorlar. İttifak sayesinde Kars’ta büyük avantaj elde etmiş olduk. Burada vatandaş tarafından da iyi karşılandı. MHP ve AKP’nin yarattığı kutuplaşma ortamını bu ittifak biraz olsun kırdı. Sandık güvenliği konusunda Saadet Partisi ve CHP’yle geçen gün bir toplantı gerçekleştirdik. Koordineli çalışacağız.”

İlgili Haberler