İYİ Parti il yönetimleri böyle istifa etti!

İYİ Parti il yönetimleri böyle istifa etti!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen genelgeyi yayınlanmasının ardından İl Başkanlıklarından teker teker istifa açıklamaları geliyor.

İYİ Parti, 2.Olağanüstü Kurultayı'nın ardından köklü değişikliklere gitme kararı aldı. Önce Genel İdare Kurulu ve Disiplin Kurulu'ndaki isimler değişti. Daha sonra da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İl Başkanlarına ve yönetimlerine istifalarını isteyen bir genelge gönderdi.

İYİ Parti Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen genelgesinin yayınlanmasının ardından istifalar gelmeye devam ediyor.

Denizli İl yönetimi 'daha da güçleneceğiz' diyerek görevi bıraktı. Denizli İl Başkanı Hasan Akgün şunları söyledi:

“İYİ Partimizin, 2. Olağanüstü Kurultayı’ndaki ‘Daha Yeni Başlıyoruz’ sloganının anlamını bulması ve daha güçlü bir şekilde ‘yeniden başlamak’ için yeniden yapılanmak zorunlu olmuştur. Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın'ın yayınladığı genelgeyle, İl Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin istifasını isteyen tavsiye kararını görüşmek üzere dün akşam, İl Yönetim Kurulumuzdan toplantıya katılan üyelerimizin tamamı, istifa edilmesi yönünde görüş birliğine varmıştır. Bu nedenle, yapının yenilenmesi ve değişimin oluşmasıyla, yerel seçimlerde daha güçlü bir İYİ Parti Denizli Teşkilatı’nın teşekkülü amacıyla, başta İl Başkanı ben olmak üzere, İYİ Parti Denizli İl Yönetimi olarak istifa ediyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda, bugüne kadar görev yaptığımız, tüm engelleri aşan, her türlü tehdide ve zorluğa direnme azmini gösteren, İYİ Partimizin cesur ve fedakâr teşkilatlarına, İyi Partimize gönül veren tüm İYİ insanlara teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

KOCAELİ, ÇORUM VE MUĞLA DA BIRAKTI

Öte yandan Koray Aydın'ın İl Başkanları'na gönderdiği genelgeye Çorum, Kocaeli ve Muğla da cevap verdi.

Çorum İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama da “İl yönetim kurulu üyelerimiz ile yapılan toplantı neticesinde, tamamının il yönetim kurulu üyeliğinden istifa edilmesi yönünde görüş birliğine vardığından, başta il başkanı olarak ben ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayız. Genel merkezimizin olağanüstü kurultay sonrası teşkilatlar nezdinde yenilenme çalışmalarını hızlandırması ve katkı sağlaması açısından üzerimize düşen sorumluluğu gerçekleştirmenin huzurunu yaşamaktayız” ifadelerine yer verildi.

Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman, "Genel Merkezimiz istifamızı istedi biz de bu karara uyduk" dedi. Kaman, "Yeni başkan atama usulü ile yapılacak belki de beni tekrardan atarlar. Genel Merkezimizin takdiri” ifadelerini kullandı.

Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, "Olağanüstü kurultay sonrası Genel Merkezimizin yenileme çalışmalarını hızlandırmak için üzerimize düşeni yaptık" ifadelerini kullanarak istifa ettiklerini açıkladı.

BİR İSTİFA HABERİ DE ANTALYA'DAN

İstifasını sunan Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, “İYİ Partinin kuruluş hedefleri doğrultusundaki mücadelesine partinin bir neferi olarak devam edeceğim” ifadelerine yer verdi. Sağır, önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti’den Büyükşehir Belediyesi adayı olacağı iddialarını da yalanlayarak, Böyle bir düşüncem yok” dedi.

İZMİR, KASTAMONU VE URFA'DAN DA GENEL MERKEZ'E DESTEK

Genel Merkez'in talebinin ardından İzmir'de İl Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu üyeleri, son toplantılarını bugün akşam saatlerinde yaparak, konuyu değerlendirdi.

İl Yönetimi, Genel Merkez'in isteği doğrultusunda istifa etme kararı aldı. Yapılan toplantının ardından asil yönetim, yedek yönetim ve disiplin kurulu üyesi toplam 150 kişi, görevi bıraktı.

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sertlek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ettiğini açıklayan isimlerden oldu. Genel Merkez'e destek mesajıyla istifasını veren İl Yönetimi adına açıklamalarda bulunan Sertlek, "Kastamonu İl Başkanlığı olarak, genel merkezimizin 81 İl yönetimine bulunduğu tavsiye kararına uyarak istifa etmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimlerde daha güçlü bir İYİ Parti İl Teşkilatı oluşmasını istiyoruz. Benimle birlikte 46 arkadaşımız, yönetim olarak istifa ettik" diyerek Genel Merkez'in çağrısına kulak veren bir diğer il yönetimi de Şanlıurfa oldu.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Rüstem Coşkun, 46 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.

BURDUR İL YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan ve yönetim kurulu üyeleri Genel Merkez Başkanlık Divanı'nın aldığı tavsiye kararı sonucu istifa etti. Faruk Erkan ve yönetim kurulunun istifa dilekçelerini genel merkeze gönderdiği belirtildi.

ISPARTA VE KOCAELİ DE DAVETE UYDU

İYİ Parti'nin ülke genelindeki teşkilatlarında yapılacak revizyon için bütün il başkanları ve yönetimlerin istifası istendi. Kocaeli'deki İYİ Parti yönetim kurulu üyeleri de bu çağrıya uydu. İl Başkanı Serdar Kaman ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etti. Kaman, il başkanı olarak son basın açıklamasını yaptığını belirterek, "İstifa etmemin nedeni bütün ülkede il başkanları yönetimleri ve disiplin kurulu üyelerinin genel merkez tarafından istifası istenmiş olmasıdır. Bunun temel nedeni ise yenilenme ihtiyacının doğmuş olmasıdır. Biz de yönetim olarak istifa ettik. Şu an yönetim düşmesi için imza topluyoruz. İmza toplanınca dernekler masasına ileteceğim. Yönetim düşmüş olacak. Ben de bugün itibarıyla istifa ediyorum. Önümüzdeki hafta istifa edenlerin yerine yeni yönetim gelecek" dedi.

İlçelerde de istifa süreci olacağını kaydeden Serdar Kaman, "İlçelerdeki yenilenme prosedürleri farklı olacak. İl başkanları tamamlandıktan sonra ilçeler değişecek. Bazı ilçeler görevine devam edecektir. Yerel seçimlere yenilenmiş olarak gireceğiz. İnşallah yapılan bu çabalar emekler hem partimize hem de Türkiye'mize hayırlı olur" diye konuştu.

İYİ Parti Isparta il yönetimi genel merkezin kararına uyarak görevlerinden istifa etti. İl Başkanı Ertekin, "Türkiye çapında genel merkez yönetiminin isteği doğrultusunda yönetim olarak istifa ettik. Partiden istifa etme gibi durumumuz yok. Hiçbir yere gitmedik. Siyaseti de burada noktalarım. Başka yere giderek kula kulluk yapmayız. Genel merkezimizin kararı doğrultusunda istifamızı verdik. Görev verilir ya da verilmez o ayrı bir olaydır. Biz de o karara uyuyoruz" dedi.

İlgili Haberler