İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik: Liderimiz Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona saygısızlıktır

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik: Liderimiz Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona saygısızlıktır
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından partisinin yaklaşan İstanbul İl Kongre'sine yönelik açıklamalarda bulundu. Çelik, demokrasi yarışı olduğunu belirttiği kongre için, "Genel Başkan Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona yapılacak en büyük saygısızlıktır" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İstanbul İl Başkanlığı için Genel Başkan Meral Akşener'in "Evlatlarım" dediği ve "Her ikisini de ben atadım" dediği Ersin Beyaz ile Buğra Kavuncu'nun adaylıklarını açıkladığını belirten Çelik, "Bu demokrasi yarışında Liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek, ona en büyük saygısızlıktır." dedi.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

İYİ Parti, Liderimiz Sayın Meral Akşener'in 2015-2017'deki demokrasi mücadelesine yurt çapında destek olan binlerce yol arkadaşıyla yaptığı istişareler sonucu ittifakla alınan parti kurma kararı ile 25 Ekim 2017'de siyaset sahnesine çıkmıştır.

Liderimiz, kuruluştan bugüne kadar partimizde demokrasinin özümsenmesi ve yerleşmesi konusunda kararlılığını her vesileyle ifade etmiş, parti yetkili organlarını demokratik bir şekilde çalıştırılmış, kararlar (ittifak kararları dahil) oylama ile alınmıştır.

Partimizin il kongrelerinin başladığı bu süreçte birçok ilde birden fazla adayın yarışması da İYİ Parti'ye olan teveccühün ve demokrasinin yerleştiğinin önemli bir göstergesidir. İYİ Parti'deki demokratik işleyişte en büyük pay, liderimizin ilkeli tutumudur.

Liderimiz Sayın Meral Akşener bu süreçte il kongrelerinde yarışan adaylara sadece başarılar dilemiş, "Bütün adaylar benim adayımdır, nezaket kuralları içinde yarışın" talimatıyla ilkeli tutumunu tartışmasız ve çok net biçimde ortaya koymuştur.

Malumunuz, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı için Liderimizin, Genel Başkanımızın "Evlatlarım" ve "Her ikisini de ben atadım" dediği Sayın Ersin Beyaz ile Sayın Buğra Kavuncu adaylıklarını açıklamışlardır.

Bu demokrasi yarışında Liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona en büyük saygısızlıktır. Liderimize, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlık yapılmasına izin vermemiz asla düşünülemez.

1-20200625122301.jpg2-20200625122302.jpg3-947.jpg4-573.jpg5-314.jpg6-179.jpg