İYİ Partili Ahmet Çelik'ten 15 Temmuz mesajı

İYİ Partili Ahmet Çelik'ten 15 Temmuz mesajı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılı nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılı nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve demokrasimiz için geçmişten günümüze mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.” dedi.

Hain darbe girişiminin halk ve devletin sırt sırta vererek engellediği 15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye için önemli bir yer tutmaktadır. Bu olay akabinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edilmişti.

Bu yılki anma etkinliklerin teması da “Türkiye Aşkına” olarak belirlendi.

AKŞENER DE PAYLAŞIMDA BULUNDU

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir paylaşımda bulundu. Akşener, "Bağımsızlığına, egemenliğine ve demokrasisine her daim sahip çıkan aziz Türk Milleti''nin,

Devletini sokaktan topladığı #15Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde;

Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

15 TEMMUZ

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü''nün (FETÖ) üniforma giymiş teröristlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve seçilmiş hükümete karşı devletin emanet ettiği silahları vatanın öz evlatlarına doğrultarak kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti.

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016''da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ''nün kanlı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın çağrısı üzerine Türkiye''nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

İlgili Haberler