Cihan Paçacı İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti

Cihan Paçacı İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti
Cihan Paçacı İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuşan İYİ Partili Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

İYİ Partili Cihan Paçacı, bugün Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya Altılı Masa’nın adayı hakkında konuştu. Partisinin ev sahipliği yaptığı 11’nci Altılı Masa toplantısı öncesi Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının şimdilik parti kurulları tarafından onaylanmayacağını iddia etti. Paçacı ayrıca Kılıçdaroğlu’nun adaylıkta ısrar ederse İYİ Parti’nin aday çıkaracağını da iddialarına ekledi.

Altılı Masa toplantısının yapıldığı gün Nagehan Alçı’ya konuşması dikkat çeken Paçacı, partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Paçacı’nın istifa açıklaması şöyle:

“Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.

Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım”

İYİ PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cihan Paçacı’nın İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Paçacı''nın istifasının tamamen kendi iradesiyle gerçekleştiğine dikkat çeken Zorlu, Paçacı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ifadelerinin Millet İttifakı’nın iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanını ortaya çıkardığını vurguladı.

Paçacı''nın istifasını ''sorumluluk örneği'' olarak değerlendiren Zorlu, önümüzdeki seçimlere işaret ederek "İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100. yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır" dedi.

"SORUMLULUK ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

Zorlu''nun Paçacı''nın istifasına ilişkin açıklamaları şöyle:

"Bugün bir köşe yazısında Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın bazı açıklamaları kamuoyuna yansımış ve ardından maksadının dışına çıkartılmasıyla birlikte millet ittifakının iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanının ortaya çıktığı görülmüştür. Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir. İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100.yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır. Allah’ın izniyle, Mayıslar bizimdir! Saygılarımızla…"

 

İlgili Haberler