Erdoğan ve Akşener arasındaki Abdülhamid polemiğine Orhan Uğuroğlu da katıldı. Kimin haklı olduğunu bir örnekle açıkladı

Erdoğan ve Akşener arasındaki Abdülhamid polemiğine Orhan Uğuroğlu da katıldı. Kimin haklı olduğunu bir örnekle açıkladı
İYİ Parti lideri Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki Abdülhamid polemiğine Orhan Uğuroğlu da sosyal medya hesabından katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasındaki Abdülhamid tartışmasına Yeniçağ Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu'' da katıldı.

Konuya ilişkin TikTok hesabından paylaşımda bulunan Uğuroğlu, "Erdoğan mı haklı Akşener mi haklı? Hemen söyleyeyim, konu 2. Abdülhamid, Erdoğan diyor ki bir karış toprak kaybetmedi. Doğru değil. 1 buçuk milyon kilometrekare toprak kaybetti. En çok toprak kaybeden padişahtır." ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu, daha sonra ''Erdoğan''ın kaybettiği" topraklara değinerek şöyle konuştu:

"Peki Erdoğan ne kaybetti? 2004''ten bugüne kadar Yunanlılar 20 Türk adasını, vatan toprağını işgal ettiler. Seyrediyor Erdoğan. Açık seçik söylüyorum. Meral Akşener haklı"

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener, "Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan''dır. Onu söylemeye çalışıyorum." demişti.

Erdoğan ise, Akşener''in bu açıklamalarına cevap vererek, Osmanlı padişahları arasında en çok toprak kaybeden 2. Abdülhamid''in hiç toprak kaybetmediğini iddia etmişti.

Oysa Abdülhamid''in saltanatında, Tunus, Mısır, Karadağ, Sırbistan, Kıbrıs dahil,  1 milyon 592 bin 806 kilometrekare toprak kaybetmişti.

İlgili Haberler