İYİ Parti lideri Meral Akşener AKP'nin kalesinde bir dokundu, bin ah işitti

İYİ Parti lideri Meral Akşener AKP'nin kalesinde bir dokundu, bin ah işitti
“Memleket Gezileri” kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor. Akşener’in esnaf gezilerindeki yeni durağı Adıyaman oldu.

Mehmet Akgün - Yeniçağ Adıyaman Temsilcisi Abdurrahman Akçal

Adıyaman - Memleket gezilerine Adıyaman’da devam eden Akşener, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Badem üreticisi bir çiftçi, “Ben bu gübreyi bahçeye vermezsem ürün alamam. Ürün alamazsam zaten borcumu ödeyemem. Gırtlağa kadar bankalara borçluyum. Geçen sene 14 ton gübreyi 34 bin liraya bu sene aynı tonda gübre almaya kalksam 92 bin lira tutuyor. Badem’i de satamıyoruz. Türkiye’nin badem ihtiyacının yüzde 30 – 40ını Adıyaman’dan karşılıyor. Bizim ürünlerimiz elimizde kalırken dışarıdan badem geliyor” dedi.

Akşener’e, Adıyaman gezisinde Teşkilattan Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Adıyaman il, ilçe başkanları eşlik etti.

Akşener’in Adıyaman’da ilk durağı Kahta ilçesi oldu. İlçe esnafını ve vatandaşını dinleyen Akşener bir dokundu bir ah işitti. Sabahtan beri 10 liralık iş yaptığını söyleyen telefoncu esnafı, “2 kişi çalışıyoruz. Buradan 2 ev geçindiriyoruz. Sabahtan beri 10 liralık iş yaptık. Millet İttifakı olarak seçimi kazanırsanız güzel şeyler yapacaksınız. Bu düzenin sona ermesini istiyoruz. Dini siyasete alet ediyorlar. Biz vatandaşlar olarak bu durumdan bıktık. Alım gücümüz çok düştü” dedi.

Bir çiftçi ise badem yetiştirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bizim çiftçi olarak sıkıntılarımız çok büyük. Biz bu sıkıntılarımızın altından kalkamıyoruz. Gübre girdi fiyatları yüzde 100’ün üzerinde zamlar geldi. Bu sene biz bu maliyetin altına giremeyeceğiz ve üretim yapamayacağız. Ben bu gübreyi bahçeye vermezsem ürün alamam. Ürün alamazsam zaten borcumu ödeyemem. Gırtlağa kadar bankalara borçluyum. Geçen sene 14 ton gübreyi 34 bin liraya bu sene aynı tonda gübre almaya kalksam 92 bin lira tutuyor. Badem’i de satamıyoruz. Türkiye’nin badem ihtiyacının yüzde 30 – 40ını Adıyaman’dan karşılıyor. Bizim ürünlerimiz elimizde kalırken dışarıdan badem geliyor. Biz alternatif tarım üretelim diyerek elimizi taşın altına koyduk badem üretmeye başladık. Şimdi hem ürünümüzü satamıyoruz hem de gırtlağımıza kadar bankalara borçluyuz. Binin üzerinde üretici var Adıyaman’da ve hepimiz aynı durumdayız”. Akşener ise haftaya bademcilerin sorunlarını grup konuşmasında konuşacağının sözünü verdi.

Emlakçı Mehmet ise pandemi sürecinde işlerinin iyi olduğunu fakat memnun olmadığı birçok şeylerin olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Bizimde memnun olmadığımız şeyler var. Doğalgaz, elektrik, su faturalarından dertliyiz. Bunu herhangi bir siyasi partinin tarafı olduğumuz için değil sıkıntı çektiğimiz için söylüyoruz. Vatandaş sıkıntısını söylemek zorunda. Fiyat artışlarının önüne kimse geçemiyor. Ben mal sahibiyim kiracım bana kirasını ödemekte zorlanıyor. Benim vicdanım sızlıyor. Ufacık bir dükkanımız 300 350 lira elektrik faturası geliyor. Anlatılan sorunlar sadece bizlerin değil tüm vatandaşların ortak sorunu. Herkes evinde elektrik, doğalgaz kullanıyor. Ben emekli maaşı 1600 lira alıyorum. Kendi işimi yapmasam kira versem geçinemem. Burada ev kiraları en az bin 500 lira. Benim arkadaşlarım ve tüm vatandaşlar sıkıntıdaysa ben parayı ne yapayım.”

Akşener, Kahta ilçesi esnaf ziyaretinden sonra Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’yı makamında ziyaret etti.

İlgili Haberler