İYİ Parti lideri Meral Akşener canlı yayında açıkladı. Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için İmamoğlu’na soruşturma başlatıldı

İYİ Parti lideri Meral Akşener canlı yayında açıkladı. Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için İmamoğlu’na soruşturma başlatıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV canlı yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı için "bölücülük yapmakla" suçlandığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Meral Akşener, soruşturmanın nedeninin ise Kanal İstanbul projesine karşı çıkması olduğunu açıkladı.

Akşener’in açıklamaları şu şekilde:

"Sayın İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için “Devlete karşı çıkmaktan” soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir? Bütün bunlar sistemin tartışılmadığı, yamalı bohçaya döndüğü sistemin getirdiği sonuçlar."

İmamoğlu'nun soruşturma tutanağını kendisine de gönderdiğini belirten Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın İmamoğlu Kanal İstanbul’a dair toplantılar yayıp İstanbulluları bilgilendirmek için çalışmalar yaptı. Bunun üzerine müfettişler gönderiliyor. Bana gönderdi Sayın İmamoğlu, denilen şu: Kanal İstanbul bir devlet projesi. Buna karşı çıkmanın devlete karşı çıkmak olduğunu ve bunun bölücülük olduğu iddia edilen bir soruşturma. Benim dokunulmazlığım yok, ben de Kanal İstanbul’a şiddetle karşı çıkıyorum bana da soruşturma açabilirler."

YAZILI İFADE İSTENDİ

Akşener’in ifadelerinin ardından bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, şu açıklamalarda bulundu:

"İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur. T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen “İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı” iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir."
?

İlgili Haberler