Akşener’e seslenen vatandaş: Laik bir Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz!

Akşener’e seslenen vatandaş: Laik bir Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz!
Iğdır'da halkın sorunlarını dinleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e seslenen bir vatandaş; "Laik bir Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz" diye konuştu...

“Memleket Gezileri” kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemeye devam ediyor.  Vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Akşener’in durağı Iğdır oldu.

Akşener Iğdır durakları ise Tuzluca ve Melekli oldu. Akşener vatandaşlara seslenirken “Vekilleriniz sizi azarlıyor kardeşim. Vekil kim vekaletinizi verdiğiniz vekil. O ağaları buraya getireceksiniz. Titresinler karşınızda.” Akşener’den söz alan bir vatandaş ise “Laik bir Türkiye Cumhuriyet istiyoruz” dedi.

Akşener’in Melekli ziyaretinde mikrofonu eline alan bir vatandaş “Elbette bazı sıkıntılarımız var. Bizimdi sıkıntılarımız elbette var. Çiftçilik ile uğraşanların sıkıntıları çoktur. Bu sıkıntıların başında kuraklık ve susuzluk geliyor. Bunun ne demek olduğunu çiftçilikle ve bağ bahçe ile uğraşanlar iyi bilir.” dedi.

Söz alan Akşener “ben bir gün grup konuşması yaptığımda güzel bir konuşma yaptığımı fark ettim. Grup konuşması sonrasında gazetecilerin dışarıda sıraya dizildiklerini konuşmamdan dolayı bana soru soracaklar zannettim. Ancak onlar bana soru sormadı Recep Tayyip Erdoğan şunu dedi Kılıçdaroğlu bunu dedi siz ne diyorsunuz dediler. Ben o an Anadolu’yu il il ilçe esnaf gezmeye karar verdim.Gezdiğim illere, ilçelere elbette birçok siyasetçi, genel başkan ziyarete geldi. Ancak ilk kez mecliste grubu olan bir genel başkan dükkan gezerek bu ilçelerde sorunları dinliyor. Esnafı seçme sebebim oralarda sıkıntıları olan insanlarla buluşmam. Esnaf ziyaretlerimde işsiz gençler, besiciler, çiftçilerle karşılaşıyorum. Akşam yemek yapacak kadınla atanamayan öğretmenle ve harcanmış gençlerle sohbet ediyorum. Esnaflarda harcanan gençlerin anneleri babaları ve EYT’liler ile karşılaşıyorum.Asgari ücretten düşük emekli maaşı alanlar var. En azından emeklilerin maaşına hiç değilse asgari ücrete getirin.5 mütahiite gelince parayı buluyorsunuz. Ben bütün bunları sizin aranızda öğrendim. Vatandaşlarımız partilere çok kolay oy verdiği için partiler sizi saymıyor. Ezilen sizsiniz 5 maaş alan danışman maaşını almaya devam ediyor. Senin oğlun veya kızın 90 puan alıyor mülakatta kaybediyor. 55 alan geçiyor. Hak mı reva mı? Vekilleriniz sizi azarlıyor kardeşim. Vekil kim vekaletinizi verdiğiniz vekil. O ağaları buraya getireceksiniz. Titresinler karşınızda.” diyerek halka seslendi. 

Akşener’in mikrofonu uzattığı çiftçi bir kadın “Köyümüz açtır gençlerimiz açtır. İş imkan senden istiyoruz cebimde para yok akşam yemekte kuru fasulye var” dedi. Söz alan başka bir .çiftçi ise “İşimiz yok. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Gıdalara kıyafetlere zam geliyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.” dedi. Tıp Fakültesi mezunu olan bir genç “Dünya doktor bulamazken işsizim. Ona rağmen kendi ülkemde denklik bıraktılar. Ama Suriyeli doktorları dil bilmemesine rağmen aldılar. Yıldırım Beyazıt üniversitesi 80 tane aldı. Suriye Afganistan’dan doktor alıyor. Yemin ederim 3 kişiye sordum Türk değildi. Kendi vatanımızda garip olmuşuz. Almanya Amerika gel diyor. Gençler olarak zor durumdayız. Gençler olarak sizi destekliyoruz. İnşallah sizin iktidarınızı göreceğiz” diye konuştu. 

Sözü tekrar alan Akşener “Sizlerin bu haykırışlarını Türkiye’ye duyurmak istiyorum. Seçmeni unutan ağaların kafasına bilgilerinizi çakıyoruz.” dedi. Söz alan bir vatandaş “Benim babam köy koruyucusu emeklisi olmuş. Şuan bin 500 lira emekli maaşı alıyoruz. Biz asgari ücrete çalışıyoruz. Bekçiler 6 bin lira maaş alıyor  olur mu böyle? Biz yine de para pul istemiyoruz. Laik bir Türkiye Cumhuriyet istiyoruz. Hür yaşamak istiyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler