Meral Akşener'den canlı yayında flaş açıklamalar: Atatürk Havalimanı'nın yıkımında görev alanlardan hesap sorulacak

Meral Akşener'den canlı yayında flaş açıklamalar: Atatürk Havalimanı'nın yıkımında görev alanlardan hesap sorulacak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halktv'de Suat Toktaş'ın ülke gündemine dair sorularını yanıtlıyor.

Halktv''de canlı yayında Suat Toktaş''ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener''in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Samsun''da başlatılan iktidar yürüyüşü

"İktidar yürüyüşünü başlatıyoruz" ifadelerinin sorulması üzerine,

"Ya erken, ya 2023 Haziran''ında olmak üzere, az kaldı seçime. 1 yıllık bir süre var, ancak bazı şeyler, vatandaşla, ben her ne kadar, arkadaşlarımla birlikte 20 Ocak 2020''tan beri, il il, ilçe ilçe, sokak sokak gezmekte olmama rağmen, o atmosferin ileteceği çok fazla mesaj oluyor. Daha fazla dikkat çekiyor. O nedenle İYİ Parti olarak, özellikle 19 Mayıs 1919''un çağrıştırıldığı bir günde, İlkadım ilçemizde, Tütün İskelesinde ilk adımı attık.

"Bu haziranın sonunda yüzde 20''yi göreceğiz"

"Bundan sonra mitingler planlıyor musunuz" sorusunu cevaplayan Akşener,  "Henüz biz temalı mitingler düşünmüştük önce, Denizli''de yaptık. Ondan sonra kış geldi. Öyle oldu böyle oldu derken, onları askıya aldık. Şimdi arkadaşlarımızla oturup yeniden planlama yapacağız.

Suat Toktaş, "Bu seçim 1912''deki gibi sopalı seçimler benzeri bir yere doğru gider mi" sorusunu sordu.

Bunun üzerine Akşener, şöyle yanıt verdi:

"Yok... İsterler, istenir ama bugünün dünyasında, bugünün Türkiyesinde isteseler de bu milletin iradesi karşısında bunu hayata geçiremezler. Nitekim İstanbul seçimlerinde denediler. Neticede, "Hani derler ya, milletimizin Osmanlı tokadı diye. Çift tokat yendi.

Yalnız şu olacak. Oyunbozanlık etmek isteyecekler, ellerindeki bütün devlet imkanlarını, gitmemek için... Ellerinden gelen. İster seçime gitmemek için, ister seçimi kazanmaya yönelik her türlü oyunbozanlığı, abididik gubidik işleri yapmaya kalkışabilirler.

Seçim oldu, bu arkadaşlar gitmedi diye bir kavram yok. Bu netlikte söyleyeyim. Onlar kendileri yayıyorlar. Fakat esas mesele, benim bildiğim bildiğim bir şey var bu ülkede, bütün hileler hurdalar sandık başında yapılır. Bu hile ve hurdanın sandık başında yapılasının 27 yıldır şahitleriyiz biz politikacılar olarak. Sandığı iyi korursanız, sandığın başından ayrılmazsanız, millet iradesine duyduğunuz saygıyı o ıslak imzalı tutanağı alıncaya kadar, görevinizi yerine getirirseniz, siyasi partilerin mensuplarına söylüyorum bunu. Normal vatandaşın görevi o sandığa gidip oy atmaktır. O oy açıldığında çıkan sonucun, emniyeti güvenliği namusu o sandık başındaki kişilerin namusuna emanettir. Demokrasi de budur. Dolayısıyla bakın, demokrasilerde her şeyi tartışırsınız, o da hür iradeyle sandığa atılmış oyların dürüst namuslu bir şekilde sayılıp, ıslak imzalı tutanaklarıdır. Bunun sonucunu tartışamazsın"

Akşener, Toktaş''ın "Oylara geçmişte doğru dürüst sahip çıkılmamış demek ki" ifadelerine "Doğru" diyerek yanıt verdi.

AK Partili Özkan''ın "Yüzde 75''in üstüne çıkarız" açıklaması

Son zamanlarda Tayyip Bey''e, şahsına, AK Parti''ye verilen zararın yekünü kendi insanlarından oluşuyor. Bu da neyi gösteriyor; yola çıkıldığı zaman ile bugün gelinen noktanın artık iflas ettiğini. Hukuk Fakültesi mezunu bir arkadaş bu. İnsan biraz matematik bilir değil mi?

Neticede bu arkadaş hukukçu, üniversite mezunu ve ''yüzde 75'' diyor. Halep oradaysa arşın burada. Vatandaşa hakaret biliyor musunuz? Ne oldu şimdi, Tayyip Bey aldı gitti.

"Seçimlerde hile yapıldı" iddialarına yönelik ise Akşener, şöyle yanıt verdi:

"Şimdi bakın, ben dürüstçe söyleyeyim. Yıllardır ne söylenir, yüksek tahsilli, gayet okumuş yazmış şehirli insanlara denilir ki, "Bilgisayarda üçkağıt var." Hayır böyle bir şey yok. "Buradan 5 verdin oradan 100 çıktı." Böyle bir şey yok. Tekrar söylüyorum. Konveksiyonel metotlarla ve sandıktan çıkan sonuçları dikkat ederek takip etmekle her türlü hile hurda ortadan kalkar. Siz görevinizi yapmadığınız zaman, ben siyasi partililer ve siyasi partilerin yöneticileri açısından söylüyorum. Siz vatrandaş olarak bir talebin sahibi değilsizniz. Biz sizden talepte bulunuyoruz. Ne olacak. Kazanmalıyız ki bu ucube sistemi değiştirelim. Partili cumhurbaşkanı, tek adam sistemini değiştirelim. Sizin oylarınıza talibiz. Bunun sonucunda sizlere bir şey söylüyoruz. Bu sıkıldığımız, hukukun ortadan kalktığı, adaletin ortadan kalktığı, ekonominin yandaşların elinde oyuncağa döndüğü abuk sabuk, liyakatsizliğin dibine kadar olduğu, yani inanamıyorum, 92 puanla atanamayan gençler, 58 puanla atanan arkadaşlarının olduğu bu ülkede... Yani mülakat programı, bildiğiniz AK Partili işe alma programa gibi. Bütün bunların olduğu bir ülkenin doğru yönetilmediğini , uçacak kaçacak dediklerinde uçmadığını kaçmadığını tam tersine uçurumun kenarına kadar getirildiğini, iddia ediyoruz ve bunun doğru olduğuna inanıyoruz.

Spiker: Biz artık Temmuz''u bir milat kabul edebilir miyiz? Geç kalındı mı?

Seçmenimiz bunu yaşamasın. Biz cumhurbaşkanlığını alacağız. 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı adayı olacak. Ama parlamentoyu da almak en önemli görevimiz. 

AKP''nin seçmeni katman katman. Her türlü partiye gideni var. Kürt seçmen henüz açıkta. Onlar AKP''den kopmuş durumda.

AKP''ye de onlarda oy veren ciddi seçmen var. 

Biz, seçmenimizin bizden talep ettiği; acele etmemiz. Dört buçuk yıllık bir partiyi. Sakin olunsun. Ama bugünden yaptığınız zaman, hepiniz tek bir dil üzerinden yürürsünüz. O zamanda oy toplamada sorun yaşarsınız. Biz her türlü görüşe saygı duyuyoruz. 

Bizim bu yürüyüşümüze sakinlikle bakılmalı.

Spiker: İttifak içi ittifaka normal mi bakıyorsunuz?

Evet, neden olmasın? İYİ Parti açıcısında her şeyin olumlu yanına bakıyoruz. Bu masada en doğru adımlar atılması için görev edindik. 2018 yılında meclise girmeseydik Türkiye neyi tartışıyor olacaktı. Ben sayın Kılıçdaroğlu''na gittik milletvekili istedim. Demek ki yapabiliyoruz. Burada üçkağıt yok. Ben 100 bin imza ile aday oldum. Bizler ve CHP incelik gösterdik. 31 Mart''ta birlikte yol yürüdük. 

İYİ Parti ve CHP''nin ortaya koyduğu yolculuk ile seçmen kazandı.

Spikler: Ortak aday çıkaramama ihtimalini görüyor musunuz?

Görmüyorum. Beş arkadaşımızın beşi de bu ucube, tek adam sisteminin Türkiye''ye zararının farkında. Öncelikle hedefimiz Türkiye.

Spiker: Ortak aday çıkaramama ihtimalini görüyor musunuz?

Görmüyorum. Beş arkadaşımızın beşi de bu ucube, tek adam sisteminin Türkiye''ye zararının farkında. Öncelikle hedefimiz Türkiye.

Spiker: Belediye başkanlarının aday olmasını konuşuyor musunuz? Beş saat prensip mi konuşçuyorsunuz?

Pek çok şey oluyor bu ülkede. O ayı değerlendiriyoruz. Duygulardan ve fikirlerde bu toplantılar gelecek için birleşme sağlıyor. Voltran oluşturduk. 

Pasta paylaşması yok. Önce pastayı oluşturacağız. 

Belediye başkanlarıyla ilgili herhangi bir şey konuşmadık. Millet İttifkatı olarak hep bi,rlikte çalıştık ama onlar CHP listesinden girdiler. O arkadaşlar için hak sahibi sayın Kılıçdaroğlu.

İmamoğlu''na bir siyasi yasak bekler misiniz?

Hayır, beklemiyorum 13 bin 500 fark yapıldı. Bizim gibi tek adam sisteminde bu yapıldı. Ama her şeye rağmen tekrarlandı. Ama sonra 805 bin oldu. 350 bin AKP''li seçmen 1. turda sandığa gitmedi. Ve bunların yüksek oranı Kürt. 

Böyle bir durumda bu manada adım atılması Tayyip Erdoğan''ı bitirir.

Spiker: Seçim güvenliği ile ilgili bir endişeniz var mı?

Sayın Kılıçdaroğlu''nun SADAT dikkatini, cumhurbaşkanı başka olmak üzere ciddiye alınması lazım. Sayın Erdoğan, "Tanımam, etmem" dedi. Sayın Erdoğan, canı istediği zaman hemen inkar eder. Artık bunlar geçerli değil. Ortaya çıkan SADAT fotoğrafı ilk değil. Ama reddetmek bir bağımlılık haline geldi. Ama artık şükreder duruma geldi. Erdoğan saha siyasetinin s''sini bırakmış durumda. Şu andaki smoothie içen Erdoğan, aç uyumanın anlamını bilmez. 

Ben eski İçişleri Bakanı''yım. SADAT''daki kamplara dair o zamanlar fotoğraflar geldi. Ben bunu Saygı Öztürk üzerinden paylaştım. Savcı bu konu ile ilgili soruşturma açtı. Bunu biz kazandık. Savcılık bunlar hakkında SADAT''a soruşturma açtı. 

Bu fotoğraflara inandım. İfşa ettim. Fotoğrafları sahibine bıraktım. SADAT, uzun bir süre kamuoyu gündeminden düştü. 2018 seçiminde SADAT iddiasıyla karşılaşmadık. Kemal Bey''in elindeki belge ne, bilmiyorum. Onun ününe gelen belge, çok önemli olmalı. Bu şirket, hangi işle uğraşıyor, kimse bilmiyor. Devletin güvenlik toplantılarından aldığı bilgileri paraya çevirip, çevirmediğini bilmiyoruz. 

Kılıçdaroğlu''nun söylediği dikkate alınmalı. Gördüğüm fotoğraflarda, erkeklere eğitim yaptırılıyordu. Muhtemelen sivillerdi. Bu kadar söyleyeyim. Epeyce bir fotoğraf gördüm.

"SADAT''tan korkmalı mıyız?"

Ben sandıklarla ilgili hiç kimseden korkmuyorum. O seçmenin hakkı hukuku her şeyin üzerinde. Biz bunu yapmak zorundayız.,

"BU GENÇLİK ATATÜRK''ÜN EVLATLARI"

"Türkiye''de uzun bir zamandır 19 Mayıs''ta uzun zamandır Atatürk yok ama sporcular var sadece. Bunlarla birlikte gençlere bayram da bırakıldı. Bu unutturuldu. Bu gençlik, Atatürk''ün evlatları."

İYİ PARTİ SİYASETİN NERESİNDE?

"Genç konusunda bir hoca gibi çalışan tek lider benim. Bu gencin sesini duyurmamız lazım. Bir de kadın meselemiz var. Sultanbeyli ve Bağcılar''a tek başıma girdim. Ev kadınlarını geziyorum ben. Demek ki partilerin unuttuğu eylemi kadınlarla yapacağız. Koray Aydın var diye biz merkez sağ olmuyoruz. 

Ama biz; milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partiyiz. En önemlisi; biz makulun peşindeyiz. Bu bizi sağ mı, sol mu yapıyor bilmiyorum.

Değerler üzerinden yapılan siyasetten bıktık."

Spiker: Atatürk Havalimanı: Her şeyin yıkılmasına karar verildi. Bu iş bilmezlik mi? Atatürk ismini yok etmek mi? Yoksa rant mı?

Şu anda çalışıyor olsaydı; 15 bin kişilik istihdam olacaktı. Sorduklarınızın hepsi doğrudur. 

Buranın pistlerinin kırılması için görev alan herkesten hesap sorulacak. Dokunulmaması gerekiyor.

Spiker:  Ali Kıdık iddiası var, yabancılara satılacak, bu yakada başka havalimanı olmaması gerekiyor dedi. Doğru mu?

Evet, doğru. Bugün bir müteahhide, "36 ayda bitiremezsin, daha kısa olmalı" dedi. Yani, "Ben yokum" diyor. "Paranı alamazsın" diyor. 

Biz geldiğimizde de İstanbul Havalimanı''nın adını; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı yapacağız.

 

İlgili Haberler