İYİ Parti lideri Meral Akşener'den Saray'a hodri meydan

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den Saray'a hodri meydan
İYİ Parti lideri Meral Akşener, KRT TV canlı yayında açıklamalarda bulundu. Akşener, iktidar kanadının Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve 6'lı masaya yönelik söylemlerine dikkat çeken yanıtlar verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV özel yayınında gazeteci Çiğdem Akdemir''in sorularını yanıtladı. Akşener, siyasetin son dönemde gündemine oturan konulara çarpıcı yorumlarda bulundu.

Akşener, "Cumhur İttifakı çok merak ediyor bizim adayımızı. Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum. Cumhur İttifakı''nın adayı eğer Sayın Erdoğan ise, (bunu Erdoğan''ın azından duymadım sadece Bahçeli söylüyor) Erdoğan ve arkadaşları rakibini merak ediyor ise derhal bir seçim kararı alsınlar biz de derhal adayımızı açıklayalım." şeklinde konuştu.

Akşener iktidar kanadının 6''lı masayı HDP ile ilişkilendirmesine yönelik ise, oy uğruna Öcalan''ın mektubunu okutanların 6''lı masanın altında bir şey aramaya hakkının olmadığını belirtti.

Akşener, HDP''yi işaret ederek, "Bizim olduğumuz yerde o masanın altında başka bir şey olmaz" dedi. Akşener, 6''lı masayı hedef alan Süleyman Soylu''ya da tepki göstererek, "Soylu''nun ciddiyetle alakası yok" dedi. Soylu''nun 10 bin dolar alan siyasetçiyi halen açıklamamasına değinen Akşener, 6''lı masada henüz adayın konuşulmadığını belirtti.

Akşener''in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şu anda arkadaşlarımız takip ediyor. Pazartesi günü daha net cevaplar alacağız annesi ile iletişim halindeyiz. Genç avukatlar var partimizin bünyesinde ben de takip ediyorum. Bu kadar da olmaz artık. Sayın Erdoğan’ın bir durumu var Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı şapkası.

2017 o zamanlar partimiz yoktu. O zamanlar bu günleri anlatarak anlattık ama sonuç farklı oldu. 4 senedir bu ucube sistemle beraberiz. Bu ucube sistemin bu ülkeye yaşattıkları… Alp genç bir çocuk. O atasözünü sonra silmiş. Siz nasıl kaydediyorsunuz bunları.

Düşe düşe 20 yaşındaki çocuğa mı düştünüz. Ramazan günü günahtır. Böyle bir sistemin içinde hem Cumhurbaşkanı hem Genel Başkan, muhalefet; sivil siyasi, insanlar derdini espri ile bile söyleyemiyor.

Ekonomi Bakanı “açım” diyen insana sabret diyor. Herhangi bir konuda ihtiyacı olan derdini söylemeye kalkışana ya nankör ya terörist ya hain… Türk tipi partili Cumhurbaşkanlığı hikayesinin sonu. Bir tweet atılmış silinmiş. Bu nedir ya!..

Benim evim basıldı, herkesin göz önünde gece 11:30’da her türlü hakaret küfür edildi. Mahkemeye gitti. Başbuğun söz var “Mim koymak diye” ben her türlü yanlışa mim koymak için mahkemeye gidiyorum, hiç sonuç alamadım.

Öyle çirkin şeyler oldu ki… Ben içişleri bakanı olduğumda bana birisi bir şey göndermiş benden de teşekkür gitmiş. O zaman mail yok imzalı kağıt gitmiş. Bir baktım ben imza benim değil. Dümdüz bir teşekkür kağıdı antetli kağıt değil.

Bu sahtekarlık dedik mahkemeye gittik. Mahkeme benim imzamı alacak. Ne oldu biliyor musunuz? Resmi bir evrak değil gerek yok denildi. Ama bu kağıdı alan sallaya sallaya geziyor…

Sayın Uysal benden Sayın Kılıçdaroğlu’ndan ve diğer genel başkanlardan ziyaret istedi. Önerilerini bizimle paylaşacak. Gündem maddeleri oluyor. Onu bilerek gidiyoruz. Arkasından bunları karara bağladığımızda bir metni sizlerle paylaşıyoruz.

Önce Uysal ne önerecek bilmiyoruz. Ondan sonra sizlerle paylaşırız. Bizim sistemimiz zaten maddelerle ilgili kendi içimizde toplantılar yapıyoruz birkaç ekip çalışıyor, böyle bir hazırlıkla gidiyoruz.

 ADAY TARTIŞMALARI

Cumhur İttifakı bizim adayımızı çok merak ediyor. Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum.

Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Erdoğan ise eğer, bunu Erdoğan’ın azından duymadım sadece Bahçeli söylüyor; Erdoğan ve arkadaşları rakibini merak ediyor ise derhal bir seçim kararı alsınlar biz de derhal açıklayalım. Masada hiç Cumhurbaşkanı şu mu olsun bu mu olsun diye hiç konuşmadık.  Bunu da arkadaşlar zaten paylaştılar.

Sayın Yavaş’ın adının anılmasından gurur duyarım çünkü Millet İttifakı''nın belediye başkanı

İyi hizmet yapmasından, popülerliğinden isminin anılmasından onur duyarız. Merak ediyorlarsa hemen seçim kararı alsınlar 13. Cumhurbaşkanı kim olacak öğrensinler. Boy ölçüsü almanın yolu sandıktır. Sandıkta millet alır. Yüreğiniz yetiyorsa getirin sandığı.

Bir şey gözden kaçıyor. Bu ucube sistemin değiştirilmesi Türkiye’de adaletin gerçekleşmesi için bu tek adam sisteminin kaldırılması için elbette Cumhurbaşkanlığı seçimini almalıyız. Aynı zamanda Meclis’te de çoğunluğu almalıyız. Erdoğan’ın gerçeklikten kopmasına neden olan yetki düzeni. Bu sistemin aynısını seçmeyeceğiz biz.

Biz o yetkileri şu kadar kullanacak birini seçmeyeceğiz. O yetkiler Türkiye’yi bu hale getirdi zaten.

Erdoğan tadını çıkara çıkara kullanıyor o ayrı, konu Erdoğan değil sistemin bozukluğu. Ben genç bir grupla beraberdim, ağlayım mı bilemedim gencecik bir çocuk bana “Gençliğimizi elimizden aldılar” dedi.

En kısa sürede parlamenter sisteme geçecek bir yol tutacağız. Çoğunluğu kazandığımız Meclis’le tek adamın sonsuz yetkilerinin büyük bölümünü Meclis’e bırakacağız. Temel sorun bu rejimdir, sistemdir.

Bizim güçlendirilmiş parlametre demokrasiye geçişimize dair iddia ile yola çıktığımız bir seçim bu. Var sayalım Allah korusun kazanılamadı, bir sonraki seçimde Sayın Erdoğan’ın yerine geçecek adamı konuşuruz.

O sistemin değiştirilmesine dair bir cümle daha kuramayız bu ülkede. Bir yazı ile bu ülkenin 24 milyarının Haririlerin cebine gitmesine, çocukların gençliğinin ellerinden alındığı sistem…

Bir dakikada 24 milyar aile dostu Hariri’nin cebine konuldu. 7 milyona yakın derin yoksul çocuk var bu ülkede. 26 milyar lira tutan bir projemiz vardı. Çocuklarımızın kahvaltı yapabileceği… bu düzenden kurtulmanın bedeli 26 milyar lirayken 24 milyar şak diye Hariri’ye gitti. Tek adamla böyle paralar harcanır gider.

Bakın hepiniz fakirleştiniz. Dün orta sınıf bir insansanız son zamlardan sonra doğalgaz, elektrik, kira bundan bir yıl evvel belki tatil için zevkiniz için kenara para koyabilirken, şu an itibariyle maaşınız alım gücünde en az yüzde 60 oranında ki bu TÜİK’in rakamı düşüşle beraber; siz ortanın bir altında vatandaşsınız. 

Açlık sınırı 4 kişilik bir aile için 4 bin 927 lira. Yoksulluk sınırı 16 bin lira…

Emeklilerden çok geri bildirim aldık bayramda çok sıkıntı çekiyorlar. 4 bin gibi bir bayram ikramiyesi versin diyorlar.

Bin 500 lira emekli maaşı alanlar gördüm. Bunu 2 bin 500 liraya çıkardılar ama ısrarla söylüyorum; en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Bu arada asgari ücret de güncellenmeli tabii. Biz ısrar ediyor ama sizler de söylerseniz daha iyi olur.

Şimdi ben aday olmadığımı açıkladığım için bana aday kimdir demek yerine bana bazı isimleri söylüyorlar.

Mansur Bey’in bize bir şey izah etmesi gerekmiyor… Kendisi açık açık bilgisi olmadığını söyledi. Biz gurur duyarız belediye başkanımızın yakıştırılmasına. Cumhur İttifakı’nın arzu ettiği o altılı masada bir fitne çıkmaz. Benimle yaptığı görüşme normaldi. Zaten yarım saatlik bir görüşmeydi ve iki genel başkandan da randevu istemişti.

Şöyle bir durum oldu; Sayın Kılıçdaroğlu hepimizi 12 Şubat için davet etti. Önce Sayın Davutoğlu ile görüşme yaptım sonra Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu görüştü. Sonra biz Sayın Davutoğlu, Sayın Kılıçdaroğlu ve ben bir araya geldik.

Parlamenter sistem çalışması bitmişti, Sayın Kılıçdaroğlu hepimizi davet etti. Bu çalışmanın her kademesini hem GİK, hem Divan hem de vekillerin gözetiminden geçirdik.

O metin için toplandığımız masada tarihini yerini ve yöntemini saptadık. Benim endişem şu; bizim Cumhur İttifakı bileşenleri, gazeteciler, siyasiler elinde. Sayın Erdoğan’ın elinde. Ben burada muhalif gazeteci, aydın gazeteci bahsetmiyorum; siyasetten bahsediyorum.

Bu magazin haline gelmemeli.  Şu anda bizi yöneten iktidarın en önemli problemi ciddiyetsizlik. Her şey ciddiyetini kaybetti. Ciddiyet çok önemli bir kavramdır; işini yapmak demektir. Nasıl oturulacağına dair bir mavra başladı. 6’lı masadaki beyanat verecek durumda olan her arkadaşa oturma düzeni soruldu.

Cumhur İttifakı birleşenleri ayakkabı numarasına kadar her cıvıklığı yaptı. Çok önemli bir işi magazinel hale getirmek; bizim dikkatli olmamız gereken nokta burası.

İçeriğin tartışılması gerekiyor. Bu tür meselelerin yapılmasına engel olamazsak iş cıvır ki amaçları bu zaten. O zaman seçmenimize bunu doğru anlatma şansımız ortadan kalkar. Sayın Soylu’nun beyanatını bilmiyorum kaçırmışım. Sayın Soylu’nun ciddiyetle uzaktan yakından bağlantısı olmadığı için; flu bırakmış, Sayın Erdoğan Soylu’dan bilgi aldıysa…

Sayın Soylu bir televizyon programında 10 bin dolar para alan bir siyasetçiden bahsetti, savcılığa verecekti; tık yok.

2019 31 Mart’ta Sayın Soylu, Temel Bey’le birlikte benim Kandil’le bir sözleşme imzaladığımızı söyledi. Bizim savcılığa verilmemiz lazım…

Usta bir içişleri bakanının böyle bir iddiayı delillendirmesi lazım. Benim de şöyle bir sorum var Sayın Erdoğan’a; Cemal Kaışıkçı davası ne oldu Bay Kriz. Neler söylemiştiniz. BAE’nin 15 Temmuz’un finansörü olduğunu söylediniz.

Bugün kankisiniz. Yanıltıldınız mı, bileğinizi mi büktüler, Yalan mı söylediniz? Ne oldu?
İsrail’le de kanka oluyorsunuz. Neden oluyorsunuz demiyorum. Ağır ağır konuşup sonra başınızı öne eğerseniz bunun arkasındakini biz sorarız.

Siz hakimlere savcılara MİT’e talimatlar veriyorsunuz grup konuşmasında, “Sonuna kadar gideceksiniz” diye. Ne oldu ki bu mahkeme bitti, Suudi Arabistan’a bu dava bırakıldı. “Şunu yapacağım” demelerin nasıl tam tersini yapmışsa Rahi Brunson gibi…

Yani büyükelçiliğe gönderilen bir evrak; bu çok ayıp yani, biz Süleyman Bey’e alıştık, o konuşur gider…

Onun için de bu Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız bu ucube sisteme son vereceğiz, milletimizin oylarıyla.

İTTİFAKLAR VE SEÇİM YASASI

İttifak denilen olgunun artıları eksileri kalktı. Bir çerçeve düşünün, siyasi partiler biz ittifak olduk diye bildirdiler. 24 Haziran’daki ittifakı anlatalım.

Biz daha küçük bir partiydik, Demokrat Parti bizden seçime girdi. Saadet Partisi hem kendi amblemiyle girdi hem de listelerden girdi. Ben size sonuçlarını söyleyeyim. Bizim ve Saadetin oylarından; 21 milletvekili fazla çıkardık. Biz de 4 milletvekili fazla çıkardık. 

Oyların birbirine yazılmasından.  Bu kanun geçer geçmez ittifakların birbirine olan faydası ortadan kalktı. Bu Cumhur İttifakı için de geçerli. Bu kanun geçti, yeni kurulan partiler var 6’lı masada. Bu partilerin durumlarının ne olacağına dair…

24 Haziran’ı almış olsak ittifak devam edecekti ama herkes yoluna gitti. 31 Mart için bir teklif sunduk biz birlikte hareket ettik. 2 parti olarak 31 Mart seçimine gitti. 

Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gidiliyor. 31 Mart’taki bu sinerji… Bir şey oldu Cumhur İttifak birleşenlerinin de durumu yönetmelerinin önüne geçtik. Bu ucube sistemden kurtulabilmek açısında bir faydası oldu.

İYİ Parti zor şatlarda konuşuldu, kurulmamış olsa bir bugün neyi konuşuyor olacaktık?

Bu altılı masada 2 siyasi parti yakında kuruldu biz de 4,5 yıllık bir partiyiz. Nasıl kazanılır bu ayrı ve parlamentoda ne kadar fazla vekil çıkarırız. Kim gelecek nasıl seçilecek, ilginç bir biçimde bizim yerimize yine yandaş kanallarda konuşulur oldu.

MASANIN AYAKLARI TARTIŞMASI

Masanın altında hiçbir şey yok ama dervişin fikri neyse zikri de o olur. 5-10 maaşlı danışmalara ben cevap vermem. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Fuat Oktay… Bol maaş dağıtan patronları Sayın Erdoğan, benim muhatabım.

Patronun sözleri olduğunu kabul edersek cevap verilebilir. Saray’da sefa süren kadınlarla, adamlarla muhatap olmam. O masanın altında hiçbir şey yok.

Sayın Erdoğan; oy uğruna açılım, Habur, Bebek katili Öcalan’ın mektubu, kardeşinin TRT’de canlı yayına çıkarılması. Bunların hepsi oy uğruna.

Bunları yapan birinin masanın altında bir şey arama lüksü yok. Ama ever o masanın altında hiçbir şey yok.

Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum; muhteren attın tuttun, Kaşıkçı için yarım saat konuşmuşsun ne oldu?

Diyelim ki sebebi ekonomik; yazıklar olsun. Kaç ekonomik sorun yaşadık. Türk tipi ekonomik sistem dediler kendileri bu hale getirdi.

Aralık ayına kadar sabredin oldu. Ekonomiyi bu hale getiren sissiniz kardeşim.

Herkesten kısarken vatandaşa sabret derken beşli çetenin vergi borcunu sildiniz. Ama vatandaş taş yesin!.. Evler geziyorum; dolaplar tam takır. Esnaflar geziyorum tavırlarını görüyorum.

Kayseri’de bir süt üreticisi geldi bana; “Abla dedi ben hayvanlarıma oruç tutmayı öğrettim” dedi. Yemler kaç para… HES yapmışlar, yine Kayseri’de “Ektiğimiz bütün ürünler gidiyor, sulayamıyoruz.

Dünya paraya su sistemi kurun diyorlar.” Bursa’ya gittim içim yandı ya. Bir dükkan 55 yıllık ağlaya ağlaya kapattı dediler… Bütün bunları örtmenin yolu işte inkar siyaseti. İnkar ediyorlar.

Çok uzun zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı. Nasıl bir ciddiyetsizlik varsa burada da vatandaşın derdinin duyduğunuz zaman siz çözüm üreteceksiniz. Biz vatandaşın derdini çözüm haline çeviriyoruz.

Onlar kulaklarının üzerine yatıyor. Hazırladığımız çözümü de yapamıyorlar.
BAE’den tutun hepsinin karşısında el pençe divan; söz konusu para olunca. Türkiye’ye yazıktır.

Diğer taraftan az yiyin hikayeleri; O zaman Saray’daki harcamaları kısacaksınız!.. Ama bize ne diyorlar “İtibardan tasarruf olmaz” 13 uçakla gezilmez, o uçaktan biri çiftçinin gübresini karşılamaya yeter.

Genel Başkan Yardımcılıklarını aldım ben yerine birini atamak değil. Her iki arkadaşımız da başarılı isimlerdi. Saha pratiği için biz bunları bir araya getirdik. Uzun uzun bir değişiklik söz konusu değil. Küsen kırılan yok.

Gençlerle yaptığım görüşmelerden bir brikim oluştu. Şimdi onları dinliyorum ben. 2 toplantı oldu dördüncüsü olacak. Şu dendi; Bizi kimse aramadı üzerimiz aranmadı. Sözümüzü kesmediniz diyorlar. Susarak dinlemek bunu gördüklerini söylediler. Dinlemekle kalmıyoruz tabi, taleplerini hayata geçirecek politikalar üretiyoruz. 

Ben ceketimi giydiğim zaman partimin rozetini takmayı seviyorum. Bu çocukların sesini de duyuruyorum ben.

Çok az kaldı en fazla bir yılımız var. 1 yıl nefeslerini tuta tuta bir süre bunlara bir süre tahammül edilecek. 1 yıl sonra gençler için biz bu ucube sistemden kurtulacağız.

Adaletin gerçekten tam ve kamil oluştuğu, üreten bir ekonominin gerçekten işlediği, bu gençlerin işsizliği ötelemek için gitti üniversitelerin yerine kampüslerin yapıldığı. Gelir desteğinin verildiği bir gençlik bakış açımız var bizim. Onlarla birlikte bu ülkenin geleceğinin taşlarını döşeyeceğiz.

Bayramdan sonraki ilk hafta EYT ile çözümlerimizin tanıtımını yapacağım

İlgili Haberler