Meral Akşener'den Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sert tepki

Meral Akşener'den Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sert tepki
İYİ Parti lideri Meral Akşener, DSÖ'nün açıkladığı Türkiye'nin Avrupa ülkelerindeki korona hastalarını kabul etme teklifine sert tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Koca'ya seslenen Akşener, "Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız?" dedi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge''a Avrupa ülkelerinden ihtiyaç duyulması halinde Covid-19 hastalarının alınabileceğine ilişkin teklifte bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''ya tepki gösterdi. 

"ŞİMDİ DE SİZ Mİ ÇIKTINIZ"

Akşener Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!" ifadesini kullandı. 

İşte o paylaşım:

Ne olmuştu?

Sağlık Bakanı Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile telefonda görüştü. Hans Kluge, bakan Koca ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

Kluge, ihtiyaç halinde Avrupa ülkelerinden hasta alınması teklifi için Türkiye’ye ve Bakan Koca’ya teşekkür etti.

Kluge, açıklamasında şunları kaydetti: "Pandemiyi yalnızca dayanışma ile yenebiliriz. Zorlu kış aylarıyla karşı karşıya kalmışken sağlık sistemleri ve yoğun bakımları sıkıntılı durumda olan Avrupa ülkelerinden ihtiyaç duyulması halinde Covid-19 hastalarının alınabileceğine ilişkin cömert teklifinden dolayı Dr. Fahrettin Koca''ya ve Türkiye''ye müteşekkirim. Türkiye, pandeminin başından beri 160 ülke ve 29 uluslararası kuruluşa Covid-19 malzemesi göndererek ve 11 ülkeye 2 milyon dozu aşkın aşı hibe ederek önemli bir küresel dayanışma örneği gösterdi. Dr. Koca ve Türkiye''ye teşekkürler."

İlgili Haberler